Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Mergeți în concediu în Croația? Atenţionare de călătorie MAE: Incendii majore de vegetaţie

0 148

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Croaţia că această ţară se confruntă cu incendii majore de vegetaţie în zona coastei Mării Adriatice.

Incendiile au loc în apropierea localităţilor Split, Solin, Kastela, Srinjine, Sitno Gornje, Sitno Donje şi Zrnovnica, dar şi cu incendii izolate în localităţi din judeţele Split – Dalmaţia, Zadar şi Sibenik-Knin, potrivit unui comunicat de presă al Ministerul Afacerilor Externe, remis miercuri MEDIAFAX.

Potrivit MAE, din cauza incendiilor, au fost rănite zeci de persoane, majoritatea fiind pompieri sau localnici care au sprijinit voluntar la stingerea incendiilor, iar mulţi turişti cazaţi în zona de coastă, dintre localităţile Omis şi Split, au fost nevoiţi să părăsească unităţile de cazare.

În prezent, circulaţia rutieră este deschisă pe autostrada A1 Zagreb – Ploce – Dubrovnik şi pe drumul naţional D8 (Magistrala Adriatică), care fac legătura Nord-Sud, singurele segmente de drum închise fiind drumurile judeţene Žrnovnica – Srinjine (ŽC6142) şi Ceranje – Vrana (ŽC6064).

Deoarece incendiile sunt active şi situaţia se poate modifica de la o oră la alta, MAE recomandă cetăţenilor români ca înainte de a porni spre Croaţia să consulte, pentru informaţii actualizate permanent, paginile de Internet ale Automobil Clubului Croat – http://www.hak.hr/en şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă http://www.ccaa.hr./english/naslovnica_1/.

„În situaţii de urgenţă pe teritoriul Republicii Croaţia, românii pot apela numărul european unic de urgenţă 112. Cetăţenii români, afectaţi de situaţie, pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +0038514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României la Zagreb: +0038598414341”, potrivit MAE.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More