Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Mesaj al Jandarmeriei către participanții la mitingul din 10 august. „Toţi cei care vor lansa mesaje de instigare vor fi pedepsiţi de lege”

0 796

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române a lansat un apel către cei care vor participa la mitingul din 10 august.

În cadrul unei conferințe de presă Marius Militaru, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, a lansat un apel către cei care vor participa la mitingul de mâine, 10 august. Acesta a afirmat că toți participanții trebuie să respecte legea și nu vor fi tolerate abaterile de la aceasta. De asemenea el a insistat pe faptul că Jandarmeria nu este o instituție subordonată politic, rolul ei fiind acela de a proteja cetățenii.

„Toţi cei care vor lansa mesaje de instigare vor fi pedepsiţi de lege. Rolul nostru este de a asigura ordinea de drept, a participanţilor, nu de a ne confrunta. Jandarmeria Româna este o instituţie independentă politic, care asigură un serviciu public. Nu suntem trupe pretoriene în serviciul nimănui, tocmai de aceea noi suntem în sprijinul cetăţeanului şi furnizăm un serviciu public” a firmat Marius Militaru.

Jurnaliștii adevărul.ro au făcut un sumar al punctelor din discursul purtătorului de cuvânt, idei lansate către participanții la miting. Acestea sunt următoarele:

– Au apărut o serie de mesaje şi afirmaţii, îndemnuri la violenţă, la ură şi la intoleranţă. Am citit ameninţări cu moartea, vărsarea de sânge la adresa jandarmilor care ar urma să asigure buna desfăşurarea a protestului. Autorităţile nu vor tolera astfel de atitudini şi nu vor sta impasibile

– Nu vom accepta niciun fel de insubordonare civică sau acţiuni care urmăresc destabilizarea socială

– În situaţia în care un jandarm identifică o persoană care încalcă legea, trebuie să fie sancţionată. Jandarmii sunt loviţi, muşcaţi, etc. nu ne facem singuri dreptate, jandarmii se află în exercitarea atribuţiilor de serviciu şi trebuie să sancţioneze comportamentele antisocial.

– Oamenii de bună credinţă îşi pot exercita drepturile, să se delimiteze de grupurile care provoacă intervenţia jandarmilor. – Vom avea de la Craiova, Prahova, jandarmi din ţară, patrule hipo şi câini şi dispozitiv de blocare a străzilor. Să nu sperie pe nimeni, dar sunt măsuri care se iau peste tot în Europa.

– Am primit mesaje de ameninţare care vizau familiile noastre, copiii. Sunt în lucru la instituţiile abilitate.

– Nu vom tolera ca 300 de persoane să blocheze o arteră rutieră. Nu e normal, nu e legal.
Pentru mai mult citiți și aici.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More