Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Mesaj pentru românii din străinătate: Dacă veniți în țară, veți petrece Paștele în carantină sau autoizolare

0 344

Secretarul de stat în Ministerul de Interne Bogdan Despescu le-a transmis, joi seară, românilor din străinătate că dacă vin acum în țară, nu vor putea petrece Paştele împreună cu familiile. „Dacă veniţi în România pentru a petrece Paştele, îl veţi petrece în carantină sau autoizolare, nu cu familiile dumneavoastră. Nu dorim să aplicăm sancţiuni sau să deschidem dosare penale”, a spus oficialul într-o declarație de presă comună cu ministrul de interne Marcel Vela și secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

„Dacă veniţi în România pentru a petrece Paştele, îl veţi petrece în carantină sau autoizolare, nu cu familiile dumneavoastră. Nu dorim să aplicăm sancţiuni sau să deschidem dosare penale. Vă rugăm să înţelegeţi că toate aceste măsuri sunt dispuse în folosul dumneavoastră”, le-a transmis Despescu românilor care vor să revină în ţară. 

MAI menţine operaţională linia de triaj de la frontieră, iar toţi cetăţenii care intră în ţară vor fi introduşi în carantină sau în autoizolare la domiciliu.

Bogdan Despescu a spus că 10.500 de persoane au intrat în România în cursul zilei de miercuri, dintre care 5.500 de cetăţeni români.

Chestorul Bogdan Despescu a mai anunţat că MAI a acordat o „atenţie deosebită” zonelor Suceava şi Ţăndărei, unde s-a înregistrat un număr mare de infectări cu SARS-Cov-2, acolo fiind trimişi şi poliţişti din Bucureşti.

În final, chestorul le-a adresat românilor apelul de a semnala autorităților orice încălcare a dispozițiilor ordonanțelor militare.

Autoritățile au anunțat joi seara o nouă ordonanță militară, Ordonanța militară 8. Printre altele, se mențin interdicțiile de zboruri din și spre Spania, țara europeană cu cele mai multe cazuri de îmbolnăviri Covid-19.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More