Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Mesajul primarului municipiului Dej cu ocazia Zilei Naționale a României

2 152

Sărbătorim astăzi Ziua Naționala a României, ziua tuturor romanilor.

Este ziua în care aducem un pios omagiu înaintașilor noștri, cei care au apărat chiar cu propria viață pământul strămoșesc și au clădit, cu tenacitate și cu jertfă, țara și națiunea pe care le sărbătorim și cinstim astăzi.

Ziua Națională a României este a tuturor românilor care-și prețuiesc istoria și identitatea națională.  

Este ziua în care rememorăm cu mândrie momentul Marii Uniri din 1918. Actul Marii Uniri de la 1 decembrie 1918 a avut loc la Alba Iulia, pentru că Alba Iulia este un loc special în istoria Românilor, este pentru noi toți capitala de suflet a neamului românesc.

Pentru noi dejenii, momentul de astăzi are o mare încărcătura istorică, o mare încărcătura sufletească pentru că din orașul nostru s-au ridicat mari patrioți, mari oameni de stat care au transmis ideea Marii Uniri, contribuind la realizarea acestui ideal istoric al românilor. De aceea, este un moment de bucurie, de mândrie, un  moment al întâlnirii noastre cu istoria națională și locală, cu personalitățile noastre care au contribuit la Marea Unire: Ștefan Cicio-Pop, Alexandru Vaida Voevod, Teodor Mihali și Iuliu Hossu.

Pentru noi cei de astăzi, este o datorie de onoare să dăm sărbătorii naționale importanța și solemnitatea cuvenite, transmițând generațiilor viitoare marea sa însemnătate pentru neamul românesc și cinstind prin tot ceea ce facem, jertfa celor care au apărat independența ţării şi au contribuit la împlinirea năzuințelor neamului.

În calitate de primar, mă simt responsabil și obligat de istoria  acestui oraș, unul dintre cele mai vechi din Transilvania, să dezvolt orașul pe toate liniile și mă bucur că vă simt aproape în aceste demersuri pe care le fac pentru comunitatea noastră, pentru că vrem cu toții să avem un oraș de care să fim mulțumiți și mândri.

Spiritul și strălucirea Zilei Naționale, sunt date de unitatea  comunității noastre.

Dumnezeu să ocrotească România !

       La Mulți Ani, România!       La Mulți Ani, dragi dejeni!

Primar

Morar Costan

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Anonim spune

    lasa-ne si dute in plm

  2. me spune

    dute si lasa-ne in p.l.m.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More