Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Mesajul primarului municipiului Dej cu ocazia Zilei Naţionale a României

0 129

Astăzi, este cea mai mare sărbătoare a noastră, a românilor de pretutindeni, Ziua Naţională a României.

În 1 decembrie 1918, la Alba Iulia, se împlinea marele ideal al românilor, de a fi împreună într-o singură fiinţă naţională. Este momentul istoric înălțător, care ne-a oferit identitatea națională,  este momentul  pentru care au luptat și s-au jertfit mulți fii ai patriei.

Astăzi, la 99 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri, pentru noi, cei de astăzi, este o datorie de onoare să dăm sărbătorii naţionale importanţa şi solemnitatea cuvenită, să transmitem generațiilor care urmează marea sa însemnătate, să cinstim memoria înaintașilor și să ne afirmăm recunoștința față de toți eroii cunoscuți și necunoscuți, care au contribuit pas cu pas la împlinirea idealului de unitate.

La Dej ideea de unitate  națională a fost întotdeauna prezentă. Aici,  au trăit mari personalități ale istoriei, care prin contribuţia lor au dus la înfăptuirea Statului Național Unitar Român. Alexandru Vaida Voevod, Ștefan Cicio-Pop și Teodor Mihali și Cardinalul Iuliu Hossu, sunt personalităţile pe care le cinstim an de an, pentru că au reprezentat oraşul nostru  la marele act istoric de la Alba Iulia.

Din respect pentru memoria lor, ziua de 1 Decembrie, trebuie să ne găsească uniți în jurul valorilor democratice, în jurul viitorului orașului nostru, să ne amintim de momentele cruciale ale trecutului, de oamenii care le-au înfăptuit și să avem grijă de prezentul și viitorul orașului nostru, al copiilor noștri.

În calitate de primar, doresc să vă mulțumesc tuturor dejenilor pentru efortul pe care îl depuneți în dezvoltarea municipiului și implicarea în viața  comunității.

Unitatea noastră dă spiritul și strălucirea Zilei Naționale. Îmi doresc să fim în continuare împreună, uniți în jurul comunității noastre, la fel ca și astăzi: reprezentanți ai cultelor religioase, ai instituțiilor publice, ai mediului privat, artiștii noștri, părinții și  copiii noștri, pentru că  împreună construim viitorul municipiului nostru.

Astăzi de Ziua Națională a României, vă urez din suflet

La Mulți Ani, dragi dejeni!

La Mulți Ani, România!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More