Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Mesajul primarului municipiului Dej cu ocazia Zilei Naţionale a României

0 82

011

În urmă cu 98 de ani, la Alba Iulia, se împlinea visul de veacuri al românilor, de a fi împreună într-o singură fiinţă naţională.

Unirea de la 1 Decembrie 1918, reprezintă cel mai înalt act de voinţă naţională înfăptuit vreodată de români. Este actul care ne-a oferit identitatea națională şi ne-a deschis drumul spre dezvoltarea noastră în viitor, pentru care au luptat și s-au jertfit mulți fii ai patriei.

Pentru noi, cei de astăzi, este o datorie de onoare să dăm sărbătorii naţionale importanţa şi solemnitatea cuvenită, arătând tuturor românilor şi transmiţând generaţiilor care urmează, marea sa însemnătate, înfăptuirea marelui deziderat al neamului românesc.

La 1 decembrie 1918 voinţa de unitate naţională a fost puternică şi aici, la noi, la Dej,  la confluenţa Someşurilor.

De aici, din oraşul nostru s-au ridicat mari oameni de stat, mari patrioți, care au însufleţit şi condus poporul spre Marea Unire. De aceea, pentru noi dejenii trebuie să fie un moment de bucurie, un moment al întâlnirii noastre cu istoria naţională și locală, cu personalitățile dejene care au contribuit la unirea Transilvaniei cu România.

Din respect pentru memoria patrioţilor dejeni: Ştefan Cicio Pop, Teodor Mihali, Alexandru Vaida Voevod, această zi trebuie să ne găsească uniți ca și comunitate, ca și națiune. Ne-am împlinit visul de unitate în anul 1918, iar această unitate trebuie să o păstrăm în continuare.

Noi cetățenii de astăzi ai Dejului, trebuie să fim mândri și să aducem o pioasă recunoștință, tuturor acelora care prin jertfa lor, au apărat independența ţării şi au contribuit la împlinirea năzuințelor neamului.

În calitate de primar, doresc să vă mulțumesc tuturor dejenilor pentru efortul pe care îl depuneți în dezvoltarea municipiului și implicarea în viața  comunității.

Spiritul și strălucirea Zilei Naționale, sunt date de unitatea unei comunități. Îmi doresc să fim în continuare împreună, uniți în jurul comunității noastre, la fel ca și astăzi: reprezentanți ai cultelor religioase, ai instituțiilor publice, ai mediului privat, artiștii noștri, părinții și  copiii noștri, pentru că  împreună construim viitorul municipiului nostru.

Astăzi de Ziua Națională a României, vă urez din suflet

La Mulți Ani, dragi dejeni!

La Mulți Ani România!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More