Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

METEO: Disconfort termic în toată ţara începând de miercuri. Temperaturile vor ajunge la 37 de grade

0 224

Meteorologii au emis, miercuri, o informare meteo, anunţând trei zile de disconfort termic în toată ţara, cu temperaturi de 37 de grade.

Potrivit ANM, miercuri, joi şi vineri disconfortul termic va fi ridicat îndeosebi în zonele de câmpie, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pe arii extinse pragul critic de 80 de unităţi.

Astfel, miercuri – local în vestul, nord-vestul, sudul şi sud-estul ţării -, joi şi vineri – cu precădere în sud – se vor înregistra temperaturi maxime care vor atinge frecvent 35 de grade, iar izolat în jurul a 37 de grade, în special în Lunca Dunării.

Vremea se va menţine călduroasă, iar disconfortul termic va continua să fie ridicat şi pe parcursul zilelor de sâmbătă (24 august) şi duminică (25 august).

Vremea în fiecare regiune a țării

În Dobrogea şi Bărăgan va fi mult soare, pe spaţii restrânse se vor atinge 35 de grade şi disconfortul termic va creşte. Vântul va avea unele intensificări la malul mării.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, se face mai cald şi se atinge şi aici pragul caniculei. Soarele va fi prezent peste tot şi doar pe la munte s-ar putea să picure puţin.

În nordul Moldovei şi în Bucovina se anunţă vreme frumoasă, dar călduroasă. Mai cresc uşor temperaturile şi vântul va fi domol.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş, atmosfera se menţine însorită însă, după prânz, se mai adună norii şi mai sunt şanse de ploi de scurtă durată. Se face mai cald, temperaturile ating 35 de grade şi creşte stresul termic.

Căldură mare se anunţă şi în ţinuturile vestice: soare arzător, caniculă şi un aer greu de respirat. Doar în zonele de munte, spre seară, pot să apară câţiva nori de ploaie.

În Transilvania, avem o dimineaţă răcoroasă, mai ales în depresiuni, dar se încălzeşte treptat şi, după prânz, în vestul provinciei se vor înregistra 35 de grade. Spre seară, în zonele de munte e posibil să picure trecător.

În Oltenia, miercuri atmosfera va fi înăbuşitoare, temperaturile urcă spre 36 de grade Celsius şi nu sunt anunţate ploi.

Şi în sudul ţării se face mai cald, iar, după prânz, vom avea caniculă şi disconfort termic.

Vremea la mare

La mare continuă vremea frumoasă şi se face mai cald. Miercuri nu prea zărim norii, dar se înteţeşte vântul.

Prognoza pentru următoarele trei zile

Şi joi o să fie foarte cald. În sud şi sud-vest avem din nou caniculă şi multă zăpuşeală. Vântul prinde putere în ţinuturile estice, iar aversele apar sporadic doar pe la munte.

Căldura persistă şi vineri. Temperaturile mai ating 35 de grade prin sud şi sud-vest, iar disconfortul termic se menţine accentuat. Vântul mai are unele intensificări în zonele estice, iar spre seară, la munte cresc din nou şansele de ploaie.

Sâmbătă avem vreme călduroasă aproape peste tot. Un vânt activ în sud-estul şi sud-vestul ţării şi ceva averse trecătoare în zonele de munte.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More