Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Meteorologii anunţă cea mai grea iarnă din ultimii 100 de ani

0 131

iarna zapada

După ce meteorologii ruși au anunțat că vine peste Europa cea mai grea iarnă din ultimii o sută de ani, meteorologii europeni confirmă acum și ei aceste previziuni.

Astfel de previziuni intră în totală contradicție cu fenomenul încălzirii globale, sperietoarea mult vânturată în ultimii ani de către grupările ecologiste. Dimpotrivă, oamenii de știință au anunțat o creștere a calotei glaciare: grosimea gheții în Antarctica a depășit limita normală în ultimele 23 de luni, iar zona de gheață la Polul Nord a crescut cu 60% în mai puțin de un an.

Cele mai scăzute temperaturi ar urma să vină în lunile ianuarie și februarie 2014, potrivit meteorologilor germani. În plus, aceștia avertizează că și luna martie va fi destul de rece.

Serviciul de meteorologie AccuWeather spune că iarna grea este anunțată și de combinația dintre activitatea solară scăzută și oscilația negativă din nordul Oceanului Atlantic. Un fenomen asemănător s-a înregistrat la începutul anilor 1950, când multe țări europene au scăpat de ger abia pe la mijlocul primăverii.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More