Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Metoda ”Accidentul” a mai făcut o victimă, la Zalău

0 42

inselaciune premii fictive telefon

O femeie din Zalău a căzut în plasa unui escroc, fiind înșelată prin metoda ”accidentul” cu 3.000 de lei.

Potrivit polițiștilor, femeia a fost contactată telefonic, în cursul zilei de miercuri, 10 iunie, de o persoană necunoscută, care i-a relatat faptul că fiul său a avut un accident rutier, iar pentru soluţionarea cazului, aceasta trebuie să trimită printr-un serviciu bancar suma de 14.000 lei.

Fără să stea prea mult pe gânduri, deși nu avea întreaga sumă cerută la dispoziție, zălăuanca s-a deplasat la un oficiu poştal şi a depus suma de 3.000 lei în contul indicat.

Maria B., a încercat apoi să ia legătura cu bărbatul care o sunase, însă acesta nu a mai răspuns la telefon, motiv pentru care femeia a sesizat poliţia.

Pentru prevenirea unor astfel de situaţii, poliţiştii sălăjeni recomandă să manifestaţi prudenţă în cazul în care sunteţi contactaţi telefonic şi să nu daţi curs solicitării de a trimite bani. De regulă, pentru a fi credibili, suspecţii se dau drept avocaţi, poliţişti, procurori, medici legişti şi solicită telefonic bani, susţinând că rude apropiate au fost implicate cu vinovăţie în accidente rutiere şi au nevoie urgentă de bani pentru spital sau au fost reţinute de poliţie, iar sumele de bani reprezintă „onorariul” acordat unei persoane pentru a scăpa de pedeapsă.

“De asemenea, fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini”, mai precizează reprezentanţii IPJ

Oricine poate fi victima unui accident, dar într-un moment critic, singura urgenţă este cea medicală, nicidecum aspectul financiar. Atât victima, cât şi autorul unui accident, nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More