Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Metoda „accidentul” a mai făcut o victimă. Ţeapă de 3000 de euro

0 255

bani

Un tânăr din localitatea Sighetu Silvaniei a depus într-un cont bancar 3000 Euro pentru că o femeie necunoscută l-a sunat pe telefonul mobil şi i-a spus că tatăl său a fost implicat într-un accident de circulaţie.

În data de 27 iunie a.c., ora 18.00, poliţiştii din Chieşd au fost sesizaţi de un tânăr care le-a relalat faptul că, în cursul zilei, în intervalul orar 12.00 – 16.20, a fost apelat pe telefonul mobil, în repetate rânduri, de o persoană necunoscută care i-a solicitat să trimită suma de 3000 euro la agenţie bancară din Bucureşti, motivând că tatăl său a fost implicat într-un accident de circulaţie şi banii sunt necesari pentru plata cheltuielilor de judecată.

Fără a-şi suna tatăl, plecat la muncă în judeţul Timiş, tânărul s-a dus la o agenţie bancară din Sărmăşag şi a trimis banii, prin Western Union, unei femei pe nume Manole Ana Maria. Abia după ce a efectuat tranzacţia, l-a contactat pe tatăl său şi astfel a aflat că a fost înşelat.

Pentru a evita o astfel de înşelăciune, poliţia recomandă să verificaţi dacă ruda respectivă este într-adevăr rănită sau a avut un accident, dându-i un telefon. Trebuie reţinut că nici Poliţia, nici Parchetul, nu reţin telefoanele mobile ale celor implicaţi într-un accident rutier. De asemenea, cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla ruda şi sunaţi pentru confirmare acolo.

Nu expediaţi sume de bani prin mandate on-line, nu depuneţi bani în contul unor persoane necunoscute şi nu comunicaţi coduri de reîncărcare electronică a cartelelor telefonice unor persoane străine, indiferent de calitatea pe care acestea susţin că o au (deseori infractorii îşi asumă o calitate oficială – avocat, procuror, poliţist).

Notaţi numărul de telefon de la care aţi fost contactat sau de la care aţi primit mesajul de tip SMS, numele persoanei care vă contactează, calitatea în care se prezintă şi păstraţi atât apelurile cât şi mesajele SMS, pentru ca aceste date să poată fi verificate de către organele de cercetare penală, în eventualitatea în care aţi fost prejudiciaţi.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More