Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

„Metoda accidentul” face noi victime în Zalău

0 49

mita euro bani

Două persoane din Zalău au fost înşelate într-o singură zi cu 2.000 lei respectiv 12.500 lei şi 365 euro prin metoda accidentul.

În data de 14 aprilie, în jurul orei 12:30, S. Ileana, din Zalău, a sesiza poliţia despre faptul că a fost contactată telefonic de două persoane necunoscute, una dintre acestea spunând că este poliţist, iar cealaltă  procuror, care au informat-o că nepotul ei, S. Andrei, a comis un accident de circulaţie, în zona Perla, din municipiu,  în urma căruia doi băieti de 7 ani, respectiv 3 ani au fost internați în spital, iar nepotul ei este arestat. De asemenea, aceştia i-au comunicat că tatăl victimelor se va deplasa la domiciliul său pentru a primi bani ca despăgubire şi îngrijiri medicale, iar după primirea banilor nepotul ei va fi eliberat. În jurul orei 13:00, la apartamentul victimei a apărut un bărbat necunoscut de aproximativ 26 – 27 ani, care s-a prezentat ca fiind tatăl victimelor, a primit de la persoana vătămată suma de 2.000 lei, după care a plecat.

Tot în data de 14 aprilie, în jurul orei 15:00, Vasile C., a fost contactat telefonic de două persoane necunoscute, una dintre ele s-a prezentat ca având calitatea de  avocat la Ambasada României din Italia, care l-au informat că fiul său a fost implicat într-un accident de circulaţie, în Italia, soldat cu rănirea gravă a doi băieţi, iar fiul lor este arestat. Acestea au pretins suma de 3.500 euro.

Două ore mai târziu, la domiciliul bărbatului, s-a prezentat un bărbat, care a afirmat că este avocat şi căruia i-a înmânat suma de 12.500 lei şi 365 euro.

Pentru a nu cădea victime unor astfel de situaţii, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj vă recomandă:

– Nu daţi curs solicitărilor de bani din partea diferitelor persoane care se prezintă la domiciliul dumneavoastră şi vă cer bani, descriindu-vă evenimente rutiere tragice în care sunt implicaţi membri ai familiei dumneavoastră.

-Nu vă lăsaţi impresionaţi de poveşti tragice cu accidente grave sau de apelurile aparent venite din partea unei rude implicate într-un accident, produs de regulă în străinătate, urmate de convorbiri cu un presupus avocat care solicită o sumă de bani pentru a ajuta ruda respectivă sau pentru a obţine diverse facilităţi.

-Apelaţi numărul unic de urgenţă 112 şi reclamaţi aceste tentative de înşelăciune, acest demers fiind de natură a ajuta identificarea escrocilor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More