Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Metoda ”Accidentul” face noi victime la Cluj. Un pușcăriaș și o clujeancă au înșelat două femei

0 53

inselaciune telefon metoda accidentul

Poliţiştii clujeni au identificat şi cercetează două persoane pentru înşelăciuni comise prin metoda ,,accidentul”, prin care ar fi cauzat un prejudiciu de peste 6.000 de lei.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au identificat un bărbat, de 37 de ani, din Galaţi, care ar fi înşelat două persoane prin metoda „accidentul”.

”În fapt, în cursul lunii aprilie a.c., persoana în cauză ar fi contactat telefonic două femei şi le-ar fi comunicat faptul că rude apropiate au provocat accidente grave de circulaţie, soldate cu rănirea unor copii. În falsă calitate de avocat, ar fi solicitat victimelor să depună 4.000, respectiv 2.000 de lei, într-un anumit cont bancar”, se precizează în comunicatul IPJ Cluj.

Totodată, în urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că bărbatul, încarcerat într-o altă cauză într-un penitenciar, ar fi fost sprijinit de către o femeie, de 31 de ani, din Cluj-Napoca, căreia i-ar fi revenit 2.000 de lei din sumele încasate.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune, sub coordonarea unităţii de parchet competente.

Poliţia Clujeană vă sfătuieşte să nu reacţionaţi sub impusul emoţional, remițând bani unor persoane care vă anunţă telefonic că o rudă a dumneavoastră a fost implicată într-un eveniment rutier.

NU vă lăsaţi înşelaţi şi urmaţi recomandările poliţiştilor:

• verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier (cereţi date despre unitatea medicală, despre poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare).
• ATENŢIE: în astfel de situaţii, reprezentanţii Poliţiei sau Parchetului nu reţin telefoanele mobile;
• dacă nu puteţi verifica veridicitatea informaţiilor, solicitaţi persoanei care v-a contactat o întâlnire directă şi anunţaţi Poliţia la numărul de urgenţă 112 pentru a vă acorda sprijin;
• nu furnizaţi persoanelor străine, mai ales celor care pretind că sunt de la diverse societăţi comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat, comis voiajori etc.), informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini.

Vă reamintim faptul că trebuie să fiţi prudenţi pentru a nu cădea victime ale acestui gen de fapte.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More