Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Metoda „Accidentul” lovește din nou. L-ați văzut? Apelați imediat poliția

0 463

Polițiștii caută o persoană care ar fi fost implicată în înșelăciuni după metoda „Accidentul”. Oricine are informații despre acesta, este rugat să sune la 112.

IPJ Cluj transmite că în cursul zilei de ieri, pe raza municipiului Cluj-Napoca s-au înregistrat trei înșelăciuni prin metoda ,,accidentul”, două în forma tentativei, iar una în formă consumată. Persoanele vătămate sunt femei în vârstă (67-71 de ani, din Cluj Napoca). Într-un singur caz au fost dați bani, respectiv 2.000 de euro, bani care ar fi fost necesari pentru o ,,intervenție chirurgicală”.

Polițiștii de investigații criminale desfășoară activități pentru identificarea, depistarea și tragerea la răspundere penală a persoanelor implicate în comiterea acestui gen de fapte!

Cei care pot oferi detalii despre persoana din imagine, bănuită de implicare în comiterea faptelor de înșelăciune, sunt rugați să apeleze numărul de urgență 112, pentru a veni în sprijinul polițiștilor!

Foto: IPJ Cluj

De asemenea oamenii legii apelează la persoanele care au rude apropiate sau cunoştinţe ce se încadrează în profilul victimelor acestui tip de înşelăciune să ia legătura cu acestea şi să le prevină asupra modului de operare folosit de către escroci pentru a nu cădea în plasa acestora.

De asemenea, poliţiştii care desfăşoară cercetări cu privire la acest gen de fapte recomandă prudenţă în discuţiile telefonice avute cu persoane necunoscute,  precum şi verificarea informaţiilor furnizate de aceştia. Astfel, în cazul în care sunteţi contactaţi de persoane ce se recomandă a fi cunoscuţi, însă nu vă apelează de pe un număr ştiut de dumneavoastră, verificaţi veridicitatea informaţiilor prezentate.

Persoanele contactate telefonic sunt sfătuite să nu comunice informaţii personale sau confidenţiale, precum codul numeric personal, seria şi numărul cărţii de identitate, conturi bancare sau numere ale cardurilor deţinute şi nici să nu dea curs invitaţiei de a plăti diferite sume de bani.

Dacă vă regăsiţi într-o astfel de situaţie, nu urmaţi indicaţiile primite telefonic şi apelaţi numărul unic de urgenţă 112!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More