Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Metoda de înșelăciune „Accidentul” din nou la modă

0 155

Două tentative de înșelăciune prin metoda „Accidentul” au avut loc în acest sfârșit de săptămână. Polițiștii avertizează asupra unor astfel de fapte și vă recomandă ca, atunci când sunteți sunați pentru a vi se cere o sumă de bani pe considerentul că un membru al familiei are nevoie urgentă de ajutor, să întrerupeți convorbirea.

O femeie de 73 de ani, din Cluj-Napoca, a sesizat Poliţia municipiului Cluj-Napoca la data de 26.11.2017, în jurul orelor 14:42, despre faptul că, în intervalul orar 11:30—12:00, persoane necunoscute, apelând numărul acesteia de telefon, au încercat să o convingă că vorbește cu fratele ei care a suferit un accident. Întrucât femeia nu era sigură în legatură cu cele transmise, a închis telefonul. În cauză, nu a fost creat nici un prejudiciu, însă poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de tentativă la înșelăciune, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

În aceeași zi, în jurul orelor 14:02, o femeie de 89 de ani,  din aceeași localitate, a sesizat poliția despre faptul că în jurul orei 12:00, persoane necunoscute au apelat numărul ei de telefon și au încercat să o convingă că vorbește cu fiul dânsei care ar fi suferit un accident. Femeia a reacționat prompt, a răspuns că nu are bani şi a închis telefonul. Nici în această cauză nu a fost creat nici un prejudiciu, iar poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul savârşirii aceleiași infracţiuni de tentativă la înșelăciune.

În cazul unor astfel de evenimente polițiștii dau exemplul următoarelor tipuri de metode prin care persoane necunoscute încearcă să profite financiar mai ales de pe seama persoanele de vârsta a treia.

METODA 1: 

Alo? Bună ziua, sunt doctorul …….. de la Unitatea de primiri urgențe ………..

Fiul/fiica dumneavoastră a comis un accident rutier grav, a lovit pe trecerea de pietoni doi copii care acum se află în operație. Materialele necesare intervenției trebuie cumpărate și costă 7000 de lei. Dacă doriți ca fiul/fiica dumneavoastră să scape de închisoare, eu o trimit pe asistenta mea la dumneavoastră să-i dați banii …

METODA 2:

Alo? Bună ziua, sunt avocatul fiului/fiicei dumneavoastră. A comis un accident rutier grav. A lovit cu mașina o femeie și un copil pe trecerea de pietoni și este reținut la poliție acum. Eu îl reprezint și am vorbit cu soțul victimei și dacă achitați 9000 de lei nu va depune plângere împotriva lui/ei. De dumneavoastră depinde acum dacă va face sau nu pușcărie. Dați banii și va scăpa.

În ambele cazuri trebuie să fiți atenți asupra faptului că intervențiile medicale de urgență sunt gratuite iar achitarea contravalorii materialelor medicale NU înlătură răspunderea penală și că achitarea unei sume de bani în cazul infracțiunilor rutiere NU înlătură răspunderea penală!

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More