Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Michelin închide fabrica de la Budapesta și își mută producția la Zalău

0 46

2875803_michelin-illustr

Fabrica de anvelope pentru autocamioane din Budapesta se va închide anul viitor, Michelin urmând să-și mute producția la fabricile din România (Zalău), Polonia și Germania.

Grupul francez Michelin renunță la producția de anvelope pentru autocamioane din cadrul fabricii din Budapesta, o unitate de producție cu peste 500 de angajați. Producția din Ungaria va fi transferată la fabrica din Zalău și la fabricile din Olsztyn, Karslsruhe și Homburg.

”În urma tendinţelor nefavorabile şi concurenţei agresive de pe piaţa europeană a anvelopelor pentru autocamioane, care rămâne volatilă şi a scăzut cu 23% faţă de maximul istoric înregistrat în 2007, Michelin îşi anunţă intenţia de a închide fabrica de anvelope pentru camioane din Budapesta. Decizia reflectă faptul că extinderea unităţii nu mai este posibilă din cauza localizării în spaţiul urban, iar îmbunătăţirea competitivităţii fabricii ar necesita modernizarea excesivă cu echipamente noi”, se arată într-un comunicat publicat marţi de Michelin.

Grupul francez se angajează să colaboreze cu autoritățile locale din Budapesta pentru a găsi posibilități de reconversie a fabricii și promite că va oferi măsuri de sprijin la nivel individual pentru cei peste 500 de angajați.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More