Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Microbuz plin cu ţigări de contrabandă, depistat de poliţiştii de frontieră

0 70

tigari contrabanda

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit, în ultimele 24 de ore, aproximativ 27.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de peste 230.000 lei. Doi bărbaţi şi o femeie, toţi trei din Maramureş sunt cercetaţi pentru contrabandă, autoturismul folosit în activitatea infracţională a fost indisponibilizat, iar întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată.

 

Ieri, 15 ianuarie, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sarasău, jud. Maramureş, s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 23.00, o patrulă a poliţiei de frontieră aflată în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a oprit, în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Remeţi, un microbuz marca Volkswagen Transporter, cu numere de înmatriculare specifice Poloniei. Microbuzul era condus de către A. H. de 51 de ani, domiciliat în jud. Maramureş, iar în interiorul autovehiculului au fost descoperite mai multe colete cu ţigări. În momentul în care poliţiştii de frontieră au reţinut microbuzul cu ţigări, un alt autoturism marca Ford Mondeo, cu numere de înmatriculare specifice Bulgariei, care se afla în zonă şi care avea rol de antemergător, a demarat în trombă.

A fost oprit şi acesta imediat de către un alt echipaj al poliţiei de frontieră, în interiorul acestuia fiind identificaţi şi reţinuţi, conducătorul auto în persoana lui I. C. de 25 de ani, precum şi L. S. de 24 de ani, în calitate de pasager, ambii domiciliaţi în jud. Maramureş. S-a luat măsura conducerii microbuzului cu ţigări, precum şi a persoanelor implicate la sediul sectorului, în vederea continuării cercetărilor.

O echipă operativă a inventariat coletele din microbuz şi s-a constatat că acestea conţin 24.940 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 223.000 de lei.

Cele trei persoane sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar microbuzul în valoare de 2.500 de euro a fost indisponibilizat la sediul sectorului, până la finalizarea cercetărilor. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Valea Vişeului, judeţul Maramureş, au descoperit, abandonate, în apropierea frontierei de stat trei genţi ce conţineau 1.630 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de peste 7.500 lei. În prezent, se efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More