Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Microbuze școlare depistate cu defecțiuni tehnice

0 33

microbuz transport elevi-scolar

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud au desfăşurat în perioada 9-19 septembrie, o serie de activităţi pentru creşterea siguranţei elevilor, prin reducerea riscului de producere a accidentelor rutiere în care ar putea fi implicate autovehiculele special destinate transportului de elevi.

Poliţiştii au acţionat în trafic şi au verificat 86 de autovehicule destinate transportului elevilor, fiind aplicate 15 sancţiuni contravenţionale.

În cadrul verificărilor, au fost depistate două autovehicule care circulau cu defecţiuni tehnice la sistemul de iluminare, precum şi un autovehicul în care erau transportate mai multe persoane decât numărul de locuri înscris în certificatul de înmatriculare.

Pentru remedierea deficienţelor constatate, au fost transmise 9 informări deţinătorilor autovehiculelor, pentru dispunerea de măsuri, iar conducătorii de autovehicule au fost instruiţi cu privire la respectarea legislaţiei rutiere şi adoptarea unei conduite preventive, în timpul deplasării pe drumurile publice.

Modul de efectuare a transportului elevilor şi preşcolarilor rămâne în atenţia poliţiştilor şi va fi verificat pe întreaga perioadă de desfăşurare a anului şcolar 2013-2014. Prin aceste acţiuni, Poliţia Română urmăreşte reducerea riscului de producere a accidentelor rutiere în care ar putea fi implicate autovehiculele special destinate transportului de elevi, precum şi verificarea respectării destinaţiei exclusive a acestor autovehicule.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More