Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Microbuze școlare noi pentru elevii din Bobâlna, Chiuiești și Vad

0 75

cornel itu-deputat-dej

Deputatul dejean, Cornel Itu, a solicitat și obținut sprijin de la Guvernul României și Consiliul Județean Cluj pentru dotarea cu noi microbuze școlare a localităților Bobâlna, Chiuiești și Vad.

”Condițiile precare în care o mare parte a copiilor din mediul rural se deplasează la unitățile de învățământ au reprezentat motivul alocării de noi fonduri pentru achiziționarea unor microbuze școlare în trei dintre comunele colegiului pe care îl reprezint: Bobâlna (microbuz cu 28+2 locuri), Chiuiești (microbuz cu 16+1 locuri) și Vad (microbuz cu 16+1 locuri)”, spune deputatul Cornel Itu.

În aceste localități, transportul elevilor la și de la școală se făcea extrem de greu din cauza numărului mare de elevi care aveau nevoie de transport.

În Chiuiești, de exemplu, microbuzul școlar existent era insuficient ca număr de locuri, elevii circulând înghesuiți mai mulți decât este permis în mod normal, sau se făceau mai multe transporturi pentru a-i duce pe copii la școală.

”Îmi exprim în continuare sprijinul pentru acest program care vine în ajutorul elevilor, deoarece asigurarea mijloacelor de transport decente este o măsură imperioasă pentru susținerea educației în condiții de normalitate pentru secolul în care trăim. O mare parte dintre copiii din mediul rural provin din familii cu probleme financiare. Situația economică precară este însoțită, cel mai adesea, și de precaritate educațională. Acesta este motivul pentru care investiția în educație nu trebuie să fie un element opțional, ci unul necesar”, mai spune Cornel Itu în comunicatul de presă trimis pe adresa redacției.

”Asigurarea unui mijloc de transport le permite copiilor să ajungă în condiții normale și într-un timp mult mai scurt la școală, fapt care îi ajută să îşi desfăşoare activitatea mult mai eficient.

Doresc să mulțumesc Guvernului României pentru că a răspuns nevoilor colegiului pe care îl reprezint, mai ales într-un aspect atât de important pentru viitorul comunităţii. Investiţia în educaţie nu este o cheltuială, ci un mare câştig pentru orice societate”, își încheie Cornel Itu comunicatul de presă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More