Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Mihai Eminescu și Ziua Culturii Naționale, sărbătorite vineri la Dej în prezența oficialităților locale – FOTO

0 59

Ca în fiecare an în 15 ianuarie, la bustul poetului Mihai Eminescu din cartierul 1 Mai, s-au organizat la Dej manifestări dedicate sărbătoririi Zilei Mihai eminescu și a Zilei Culturii Naționale.

Împreună cu oficialitățile locale, primarul Costan Morar și viceprimarul Aurelian Mureșan, reprezentanți ai instituțiilor publice, au fost și elevi sau artiști locali, care au dorit prin prezența lor să aducă un omagiu celui care este Luceafărul poeziei Românești.

Programul pregătit de către organizatori a cuprins intonarea imnului național, o slujbă de pomenire, depuneri de coroane de flori, dar și un moment artistic muzical susținut de Petra și Marin Grad, un recital de poezie, susținut de Trupa „Vistrian Roman”a Casei Municipale de Cultură Dej (coordonator Mariana Reman), și un recital de muzică corală susținut de Corala „Armonia” a Casei Municipale de Cultură Dej (dirijor Doina Sima – Minea).

”15 ianuarie, o zi importantă pentru noi, ziua în care sărbătorim nașterea celui pe care, cu mândrie îl numim, Luceafărul poeziei românești şi nu întâmplător tot astăzi celebrăm și Ziua Culturii Naționale, valori cu care poporul român se identifică și pe care trebuie să le păstrăm și promovăm cu sfințenie.

La fel ca în fiecare an, noi dejenii, marcăm importanţa acestei zile în municipiul nostru, cinstind memoria poetului națiunii noastre, Mihai Eminescu, la bustul său din Cartierul 1 Mai, transmiţând generaţiilor actuale şi celor care urmează, valoarea culturală inestimabilă a operei eminesciene”, a declarat primarul Costan Morar.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More