Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Mihai Seplecan, dezamăgit de lucrările la drumul din Nireș: ”Opresc toate plățile. Asta-i bătaie de joc pe bani publici”

0 80

Președintele Consiliului Județean Cluj, Mihai Seplecan a efectuat azi o vizită în localitatea Nireș, pentru a verifica rezultatul lucrărilor de reabilitare ale drumului județean 161D, demarate la începutul lunii septembrie.

Însoțit de vicepreședintele CJ Cluj, Vakar Istvan, Mihai Seplecan a venit în septembrie la Nireș pentru a-i anunța pe localnici că vor avea parte de un drum reabilitat, însă rezultatul lucrărilor a fost unul dezamăgitor.

Localnici tună și fulgeră și acuză constructorii de lucrări ”în bătaie de joc”. Toată porțiunea de drum este acoperită  cu pietriș, sătenii își riscă zilnic sănătatea personală și integritatea mașinilor circulând pe un astfel de drum proaspăt ”reabilitat”.

Dacă pe unele porțiuni, la intrarea în sat, lucrarea arată mai bine și drumul este nivelat, dinspre centrul satului spre localitatea Unguraș drumul devine tot mai prost. Doar unele porțiuni de drum mai sunt nivelate, în timp ce pe alte porțiuni se văd încă vechile gropi, iar pe marginea drumului tronează pietrișul.

Mi-au distrus mașina. Mi-a fost spart parbrizul și mie și la vecini”, ne-a mărturisit un localnic, care spune că din cauza pietrișului de pe drum, care sare de la roțile mașinilor ce circulă prin fața casei sale, pietrele sar în toate direcțiile.

CITIȚI ȘI: Lucrări ”în bătaie de joc” la DJ 161D, în localitatea clujeană Nireș – VIDEO

Mai mult, chiar mașina în care se afla președintele Consiliului Județean a proiectat o piatră în spate, piatră care a fisurat parbrizul unei alte mașini.

Pe o fată a lovit-o o piatră în zona capului. A și picat pe jos, săraca. De la o mașină ce circula pe aici, a sărit o piatră de la roată și direct în capul ei s-a dus”, ne-a povestit un alt sătean.

Este un pericol în primul rând pentru copiii noștri. Pietrele sar în toate direcțiile, lovesc mașini, dar lovesc și oameni, copii, care se duc sau vin de la școală”, a spun fostul viceprimar al comunei Mica, Tiberiu Zelencz.

De cealaltă parte, Mihai Seplecan s-a declarat dezamăgit de rezultatul lucrărilor. Președintele Consiliului Județean Cluj a declarat că va opri de la plată orice lucrare la care a constatat nereguli, inclusiv cea de la Nireș, și că va cere o expertiză, în urma căreia să se afle cu exactitate ce materiale s-au folosit și în ce cantități pentru reabilitarea drumului.

”Nici o lună nu a trecut de când s-au încheiat lucrările la DJ161 D, că problemele au și început să apară. O porțiune de drum demonstrează faptul că lucrările au fost efectuate superficial și nu au fost respectate prevederile contractului.

În urma întrevederii pe care am avut-o în această dimineață cu președintele Consiliului Județean Cluj, Mihai Seplecan, s-a luat decizia de a discuta despre această problemă chiar la fața locului.

Drept urmare, în aceasta după amiază, președintele CJ Cluj, împreună cu un specialist din cadrul CJ, au fost prezenți la Nireș, unde au constatat că lucrările la DJ161D lasă mult de dorit și nu au fost realizate în conformitate cu planul stabilit inițial, motiv pentru care constructorul riscă să nu primească banii de la CJ Cluj.

La fel cum am semnalat faptul că DJ 161 D are nevoie urgentă de reparații, la fel am procedat și acum, aducând la cunoștință conducerii CJ Cluj că oamenii din zonă sunt nemulțumiți de maniera în care s-a lucrat la acest drum.

Sunt un om al faptelor, nu al vorbelor, și atât cât îmi stă în putere nu voi permite ca o comunitate atât de frumoasă ca a noastră să fie tratată cu superficialitate.

Din păcate unii, care chiar au putere decizională în această comună, aruncă doar cu vorbe, fără a lua atitudine și a se implica în rezolvarea acestei probleme.

Mă voi lupta în continuare și sunt sigur că voi avea suportul tuturor cetățenilor care își doresc o comună cu adevărat europeană, cu drumuri, apă și canalizare”, a declarat Tiberiu Zelencz, fostul viceprimar al comunei Mica.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1012393385490095.1073742081.467241263338646&type=3

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More