Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Mihai Szeplekan se supune și nu prea deciziei conducerii centrale a PNL

1 54

Mihai Szeplekan

Conducerea centrală a PNL a luat o decizie finală și l-a numit pe Horea Uioreanu președintele intermiar al liberalilor clujeni, până după alegerile europarlamentare. Mihai Szeplekan a sperat până la capăt că se va lua o hotărâre favorabilă pentru organizarea de alegeri și că i se va da ocazia să candideze și să fie ales în funcția de președinte al PNL Cluj. Cu toate acestea, el nu contestă decizia conducerii centrale a partidului convins fiind că în aceste momente se impune ca toți liberalii să fie uniți și să formeze o echipă.

Szeplekan afirmă că va milita în continuare pentru interesele PNL și îi asigură pe colegii care l-au susținut că nu renunță la planul de a prelua conducerea organizației clujene. În prezent, Uioreanu l-a inclus și pe el în Biroul Politic Teritorial al PNL Cluj, însă, nu e convins că ar trebui să fie parte din această echipă interimară.

Reporter: Cum comentați decizia numirii lui Horea Uioreanu în fruntea PNLCluj, în condițiile în care dumneavoastră ați anunțat că doriți alegeri, că vreți să candidați și că veți câștiga?

Mihai Szeplekan: Am sperat până în ultimul moment că vom avea alegeri. Am crezut că situația poate fi remediată și că în două, trei săptămâni, poate chiar într-o lună, vom putea avea alegeri interne, iar eu voi putea candida și voi putea deveni președintele ales al PNL Cluj. Conducerea centrală a PNL Cluj a luat, se pare, altă decizie, iar eu nu pot să nu-mi exprim un oarecare regret. Respect, desigur, decizia pe care au luat-o colegii mei, însă, nu pot să nu spun că sunt dezamăgit pentru că știu că dacă am fi avut alegeri, eu aș fi câștigat. Pe de altă parte, sunt foarte conștient că în aceste momente, PNL are nevoie de liniște, de unitate și de înțelgere. Accept, prin urmare decizia privind numirea lui Horea Uioreanu în fruntea PNL Cluj, îl felicit, chiar și îi urez mult succes, pentru că știu că și-a dorit și el foarte mult să ajungă în această funcție. Eu voi rămâne același liberal activ, care va milita și va lupta la fel de mult pentru interesele partidului. Am fost întotdeauna un om devotat și așa voi rămâne. Dacă se consideră că în acest moment Horea Uioreanu este cea mai bună soluție pentru PNL Cluj, respect această decizie și mergem înainte!  Toți liberalii clujeni, în special cei care m-au susținut, trebuie să fie siguri, însă, că eu Mihai Szeplekan, nu renunț niciodată la un plan. Dacă am hotărât împreună că se impune să candideze la șefia PNL Cluj, acest lucru se va întâmpla, mai devreme sau mai târziu!

Reporter: Chiar dacă ați fost contracandidați în cursa pentru șefia PNL Cluj, se aude că Horea Uioreanu v-a inclus și pe dumneavoastră în Biroul Politic Teritorial interimar?

Mihai Szeplekan: Așa cum spuneam, îl felicit pe Horea Uioreanu că a fost numit președinte – chiar dacă printr-o circumnstanță care n-a fost agreată de liberalii clujeni. Îi mulțumesc, de asemenea, că s-a gândit la mine și că m-a dorit în echipa sa. Chiar mă onorează această propunere, însă, nu știu dacă este potrivit ca eu să fiu parte din acest birou teritorial interimar. Aș putea să dau vreo 20 de nume a unor membrii PNL care l-au susținut pe Horea Uioreanu de la început până la sfârșit și care nu se regăsesc în acest Birou. Nu știu cât de moral și de cinstit este ca eu să fiu inclus în echipa lui Horea Uioreanu, în detrimentul unor oameni care au luptat pentru el, care au contat pe el. Sunt dispus, așadar, să mă retrag și nu cred că e cazul să folosesc, pentru asta, expresii dure, precum demisie sau altceva de genul ăsta. Spun doar că fac un pas în lateral pentru că e mai potrivt să las pe altcineva din echipa lui Horea Uioreanu să intre în locul meu în cadrul acestui Birou Politic Teritorial. Toți colegii mei știu că sunt un om de caracter, un om de cuvânt și cred că acest gest al meu va fi interpretat cum se cuvine. Vă asigur că nu sunt supărat pe Horea Uioreanu, dimpotrivă, promit să-l ajut cu tot ce-mi stă în putință, și pe linie politică și pe linie administrativă, dar cred că în locul meu ar trebui numit altcineva acolo, așa este cinstit! Voi avea, desigur, o discuție pe tema aceasta și cu membrii conucerii centrale.

Reporter: Cum credeți că vor evolua lucrurile, acum cu Horea Uioreanu la conducerea PNL Cluj?

Mihai Szeplekan: Trebuie precizat încă o dată că Horea Uioreanu ocupă șefia organizației clujene în interimat, până în 2014, după alegerile europarlamentare. Prin urmare, nu are foarte mult timp la dispoziție, iar responsabliliățile sale sunt multiple. Va avea nevoie de ajutorul nostru, iar noi va trebui să demonstrăm că suntem o echipă. Trebuie să încercăm să dăm dovadă de solidaritate și să ne organizăm foarte bine. După alegerile europarlamentare, la care avem sarcina să scoatem un rezultat foarte bun, vin și alegerile prezidențiale. Va trebui să municim enorm pentru a convinge electoratul clujean că liderul nostru Crin Antonescu este cel mai potrivit pentru președinția României.

 Reporter: Care credeți că va fi reacția colegilor dumneavoastră, îl acceptă ei pe Horea Uioreanu ca lider?

 Mihai Szeplekan: Nici un partid nu poate exista și nu se poate dezvolta fără disciplină! Colegii mei din PNL Cluj înțeleg foarte bine că interesele de partid au întotdeauna prioritate, ca atare, sunt convins că acceptă situația actuală, că o iau ca atare. Desigur, nu spun că trebuie cofundate lucrurile! Nu înseamnă că dacă îți asumi niște sarcini, dacă admiți niște lucruri, trebuie să renunți la planurile tale. Spun doar că într-un partid, problemele sunt prioritizate. Întotdeauna interesul de partid primează. Acum avem sarcina să ne organizăm foarte bine și să scoatem rezultate foarte bune la alegeri. Putem convinge electoratul clujean că suntem o forță, că merită să-și investească încrederea în PNL, numai dacă demonstrăm că suntem o echipă, că avem forță. Ca atare, fiecare liberal în parte trebuie să-și asume această responsabilitate! Asta nu înseamnă că trebuie să ne abatem de la planul nostru. Dimpotrivă, eu îi asigur pe colegii mei că nu am renunțat și nici nu voi renunța la decizia de a candida la șefia PNL Cluj. Ei trebuie să știe că în continuare pot conta pe sprijinul meu, am dovedit că știu să fiu un bun lider, că sunt consecvent și serios, rămân același om și le voi fi alături mereu. Știu sigur că în momentul în care voi avea ocazia, voi câștiga!

Reporter: Ce planuri de viitor aveți?

 Mihai Szeplekan: Nu exclud posibilitatea de a candida și pentru alte funcții, pe line politică dar și pe linie administrativă pentru că eu cred foarte mult în viitorul meu politic. Sunt tânăr, am energie, muncesc din plin și sunt dispus să învăț în permanență. Trăiesc cu convingerea că o societate sănătoasă poate fi construită cu ajutorul unor politicieni valoroși, oameni onești și puternici, cu frică de Dumnezeu, oameni care înțeleg rolul de a guverna în folosul țării și nu pentru interesul propriu. Am muncit pentru PNL și voi munci în continuare pentru că știu că pot să fac asta și mai știu că îmi doresc mai mult pentru partid pentru Cluj și pentru țara mea. Mă aflu la al doilea mandat de consilier judeţean și am bătut zilnic drumurile din fiecare localitate din acest judeţ. Știu pe de rost care sunt problemele cu care se confruntă oamenii, primarii, colegii mei. Sunt dispus să mă implic mai mult, să-i ajut pe oameni. Știu că lucrurile vor merge într-o direcție mai bună, dacă toți vom da dovadă de seriozitate, dacă ne vom gândi și vom lupta mai mult pentru interesul oamenilor și al țării. Și pe plan personal am decis să-mi împlinesc un vis și știu că bunul Dumnezeu mă va ajuta. Vreau să-mi întemeiez o famile frumoasă pentru că știu că familia este cea mai importantă în viața fiecăruia dintre noi. Anul viitor mă căsătoresc cu logodnica mea, Andrada! Aștept cu emoție și nerăbare acest moment!

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More