Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Mihai Szeplekan: „Sunt omul care pot tranforma PNL Cluj într-o echipă”

1 68

Mihai Szeplekan

Pentru că are sprijin din partea colegilor săi, Mihai Szeplekan este singurul liberal care a decis să se înscrie în cursa pentru președinția PNL Cluj. El se află într-o competiție cu actualul președinte al Consiliului Județean, Horea Uioreanu, chiar dacă acesta nu și-a înscris, oficial, candidatura.

Szeplekan consideră că Uioreanu ar trebui să fie mai preocupat de problemele administrative ale județeului și că acesta nu va avea timp să ajute prea mult partidul. Pentru că PNL are nevoie de o schimbare benefică, de unitate și solidaritate, este convins că va fi votat de colegii săi, tocmai pentru că aceștia și-au pus speranțe mari în el. Szeplekan spune că are experiența și maturitatea necesară pentru a transforma PNL Cluj într-o echipă. El consideră că organizațiile locale, Gherla, Dej și nu numai, pot și trebuie să contribuie la dezvoltarea PNL.

Reporter: Cum decurge campania pentru președinția PNL, ce dificultăți ați întâmpinat și cum reacționează colegii referitor la candidatura dumneavoastră?

Mihai Szeplekan: Colegii mei înțeleg care este motivația mea, mă susțin pentru că ei știu că îmi doresc să contruiesc totceea ce e mai bun pentru PNL Cluj. Sunt omul care cred că pot să tranform partidul într-o echipă. Să readuc unitatea care astăzi ne lipsește atât de mult. Oamenii s-au săturat de probleme, de disputele dintre lideri. Ei nu sunt ascultați, nu li se acordă nici o atenție, nici o șansă. PNL Cluj nu poate avea un viitor fără o echipă puternică și implicată, în spate! Ca atare, nimic nu mă va ține în loc. Cred că a venit momenul să demonstrăm că putem fi o forță, iar colegii mă susțin, prin urmare știu că voi câștiga alegerile. Desigur, sunt conștient că nu toată lumea se comportă corect în această campanie. Contracandidatul meu se folosește de de tot felul de tertipuri care-i sunt la îndemână pentru a atrage voturi. Dar nu mă las intitmidat pentru că știu că membrii PNL nu sunt naivi. PNL Cluj are nevoie de o schimbare, de un om tânăr, cu o gândire liberă și deschisă, de un lider implicat și devotat, de cineva care e dispus să pună interesele partidului mai presus de dorinețele sale. Eu pot realiza toate aceste lucruri, așa încât, sunt convins că în 14 septembrie voi câștiga.

Rep. Vă așteptați ca liderul Consiliului Județean să vă creeze probleme?

M.S. Da, mă așteptam ca unii lideri să se preteze la acțiuni mai puțin corecte, pentru a obține niște voturi în plus. Orgoliile sunt mari, și chiar dacă nu e vorba neapărat de implicare, de dorința de a face ceva bun pentru colegii noștri, tot există această idee, că unii trebuie să rămână la putere cu orice preț. Dar nu îmi fac probleme pentru că știu că dorința pentru schimbare, pentru o nouă organizare, pentru un suflu nou, este cât se poate de mare pentru fiecare dintre noi. În special, colegii din organizațiile locale, cei din Organizația PNL Gherla, de pildă, au așteptări mari de la noua conducere a partidului. Am decis să lupt pentru președinția PNL și o voi face, brărbătește, până la capăt, conviins fiind că nu există nici un motiv pentru a pierde. Îmi pasă prea mult de acest partid ca să nu încerc să fac mai mult pentru el. Colegii mei știu că întotdeauna m-am implicat enorm în activitatea de partid și că mi-a păsat cu adevărat de problemele lor.

Rep. Care credeți că ar fi principalele motive pentru care v-ar vota, colegii dumneavoastră?

M.S. Eu am fost întotdeauna lângă colegii mei, am fost unul de-al lor! Nu există primar, consilier sau membru de organizație locală pe care eu să nu-l cunosc, pe care să nu-l fi ajutat, care să nu mă cunoască. Știu care le sunt grijile, cu ce probleme se confruntă, atât pe linie de partid cât și în plan personal. Întotodeauna m-am străduit să-i ajut cu tot ce mi-a stat în putere. Cred că un lider de partid ar putea să facă mult mai multe pentru ei, de altfel, acesta este și motivul pentru care mi-am propus să câștig alegerile. Oamenii noștri au nevoie să simtă că aparțin cu adevărat de PNL, că există solidaritate în echipa noastră, că pot conta oricând pe cei din conducere. Din păcate, ei nu au fost căutați prea mult, în ultimii ani, problemele lor nu prea au avut ecou la județ. De obicei sunt căutați doar atunci când este nevoie de votul lor, iar asta cred că spune tot pentru fiecare membru de partid. Eu îmi doresc să schimb complet acest obicei prost. Am mai spus-o și o repet, organizațiile PNL din teritoriu trebuie să fie tratate în mod egal. Se impune ca ele să fie consultate pentru orice problemă. Sunt convins că membrii organizațiilor locale pot contribui enorm la dezvoltarea PNL, asemenei celor din municipiu. Voi fi votat tocmai pentru că vreau să fac ceva în sensul acesta, vreau o schimbare pe linia aceasta, am voință, m timpul necesar pentru a mă implica, am demonstrat în campaniile pe care le-am condus că pot să aduc rezultate foarte bune. Cu o bună organizare, disciplină și multă muncă, putem face lucruri mari pentru PNL Cluj.

Rep. Să presupunem că din 14 septembrie veți ajunge președintele PNL Cluj, care sunt principalele lucruri pe care le veți face?

M.S. Știu că mă bucur de sprijinul colegilor mei, ca atare, sunt convins că voi câștiga! Dacă nu aș fi avut sprijinul lor, nu m-aș mai fi înscris în această competiție. Cred că luptăm pentru aceleași valori, cred că PNL Cluj și membrii acestei organizații au nevoie de mai mult. Trebuie să creștem să ne dezvoltăm frumos, să avem forța necesară de a lupta cu toate celelalte partide concurente, de a demonstra electoratului Clujean că PNL este cea mai bună alternativă în societate. Îmi asum responsabilitatea că vom avea rezultate foarte bune pentru PNL Cluj. Sunt omul care pun suflet în tot ceea ce fac și sunt convins că voi reuși. Așa cum spuneam anterior, mi-am propus să mă concentrez foarte mult pe acțiunile care pot fi derulate în cadrul organizațiilor din teritoriu. Trebuie să învățăm să simțim că ne putem dezvolta pe propriile noastre forțe, că suntem o echipă și că nu avem nevoie în permanență să atârnăm de gâtul vreunui lider. Nu spun că expertiza liderilor valoroși, nu ne poate fi utilă, că nu putem să ne folosim de ea, însă, va trebui să învățăm să ne organizăm singuri, să luptăm pentru noi pe cont propriu fără să tot așteptăm să obținem „ok-ul” din partea unora sau a altora. Cred că avem forță și suficientă maturitate ca să ne organizăm eficient, să luptăm pentru a deveni o echipă stabilă, cu oameni care să facă reguli, și nu cărora să li se impună reguli!

Rep. Înainte de alegeri, ce sfaturi aveți pentru colegii dumneavoastră?

M.S. Îi sfătuiesc pe toți să nu se lase influențați sau intimidați. în nici un fel. Să voteze exact așa cum simt ei. Să nu uite că votul este secret, că nimeni n-are nici un drept să-i tragă la răspundere pentru modul în care își exprimă votul. Suntem parte din PNL, un partid cu valori profunde într-ale democrației și mă aștept să ne comportm ca atare. Să nu ne facem de râs, să dovedim că putem fi o echipă. Pe primarii noștri, pe membrii organizațiilor din teritoriu îi sfătuiesc să fie curajoși, să nu se lase amăgiți de promisiunile deșarte pe care le fac oamenii președintelui Consiliului Județean. Ei nu vor primi mai mulți bani față de cum au primit până în prezent. Trebuie să știe cu toții că funcția de președinte de Consiliu Județean nu are abosolut nici o legătură cu alegerile noastre de partid. Asupra banilor care sunt împărți de Consiliul Județean se pronunță toți consilierii, nu ia decizii președintele de capul său. Dacă ar fi luat el singur decizii, ar fi însemnat ca până acum primarii noștri să fi primit foarte mulți bani, mai ales că avea nevoie de voturile lor. Însă, primarii libearli știu că n-au primit mai mult decât au primit alți primari, de altă culoare politică. Prin urmare, le transmit ca de data aceasta să separe sarcinile administrative de cele politice. Dacă ne dorim să fim ascultați pe linie politică, să contăm și să putem construi ceva împreună, avem nevoie de un lider implicat, devotat și muncitor. Sunt singurul care am disponibilitate în sensul acesta și experiență multă. Mă angajaez să-i reprezint la orice nivel și să lupt pentru inetresele PNL Cluj, pentru problemele noastre ale tuturor.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More