Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Mii de clujeni au ieșit în stradă pentru Roșia Montană – FOTO/VIDEO

2 117

someseanul-Cluj-Salvati Rosia Montana (1)

Centrul Clujului a fost luat cu asalt duminică după-amiază de opozanții proiectului de exploatare minieră de la Roșia Montană.

Înarmați cu pancarte, steaguri, bannere sau mesaje personale, protestatarii s-au adunat începând cu ora 17:00 în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

Peste 5.000 de oameni, tineri sau bătrâni, elevi, pensionari sau studenți, s-au adunat în centrul orașului. S-au scandat lozinci împotriva Guvernului Victor Ponta, dar și împotriva corporațiilor.

”Nu corporația, face legislația”, ”Trădarea de țară, în aur se măsoară!” sau ”Guvernul trădării, a pus capăt răbdării” au fost doar câteva dintre mesajele protestatarilor.

Mai multe persoane au luat cuvântul la microfon, vorbind în fața mulțimii despre propriile nemulțumiri față de proiectul de la Roșia Montană.

Protestul din Piața Unirii a continuat apoi în fața Prefecturii, după marșul de pe Bulevardul Eroilor, manifestanții paralizând traficul în fața Primăriei Cluj-Napoca.

Manifestări similare au avut loc azi în mai multe orașe din țară, dar și în străinătate. Românii au ieșit în stradă la Alba Iulia, Brașov, Craiova, Constanța, Galați, Iași sau Timișoara, dar și în Roma, Paris, Berlin, Viena, Madrid, Londra, Oslo sau Bruxelles.

Câteva sute de oameni s-au strâns și în centrul orașului Târgu Mureș pentru a protesta împotriva exploatării miniere de la Roșia Montană. Pe lângă mureșeni,la protest au participat și membrii galeriei echipei de fotbal Poli Timișoara.

Foto/Video: Alin Mihai Pop

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More