Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Mii de credincioși au luat parte la Câțcău la o mare sărbătoare cu multiple semnificații

0 36

slujba Catcau

Mitropolitul Clujului, ÎPS Părinte Andrei, a fost prezent astăzi în mijlocul credincioșilor din parohia Câțcău, protopopiatul Dej. Cu această ocazie, ÎPS Andrei a binecuvântat pictura și lucrările ce s-au săvârșit la Biserica cu hramul ”Sfinții Ilie și Nicolae” și a sfințit altarul de vară, nou construit, în fața locașului de închinare.

Înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi, ÎPS Părinte Andrei a oficiat Sfânta Liturghie în prezența câtorva mii de oameni, credincioși din localitate, fii ai satului, dar și din localitățile învecinate. ÎPS Părinte Andrei a ținut un cuvânt de învățătură, în care a făcut referire la cele două păcate care stăpânesc omenirea de astăzi: iubirea de avere și iubirea de plăcere.

La finalul Sfintei Liturghii, pr. paroh Ioan Mărginean a adus mulțumiri ÎPS Părinte Andrei, tuturor celor care s-au implicat în lucrările săvârșite la locașul de cult, precum și sătenilor, care, potrivit cuvintelor sale, formează biserica vie.

Pr. paroh Ioan Mărginean a primit Crucea Arhiepiscopală, iar primarului localității Câțcău, i-a fost înmânată Crucea Transilvană. De asemenea, au primit diplome de aleasă cinstire, ctitorii și membrii consiliului parohial.

Evenimentul de astăzi de la Câțcău, marchează și împlinirea a 100 de ani de la punerea pietrei de temelie a bisericii parohiale. Prin vizita ÎPS Andrei, credincioșii au sărbătorit astăzi și 665 de ani de la atestarea documentară a localității Câțcău. Cu această ocazie, a fost inaugurat și noul sediu al primăriei, prin slujba de sfeștanie oficiată de ÎPS Părinte Andrei.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.