Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Mii de dejeni au sărbătorit Ziua Națională a României în centrul orașului FOTO/VIDEO

0 297

someseanul-1 Decembrie 2013 la Dej (24)

Peste 4.000 de dejeni au luat cu asalt Piața Bobâlna din centrul orașului pentru a sărbători alături de rude, prieteni, vecini sau ceilalți dejeni Ziua Națională a României.

Manifestările dedicate celei mai importante sărbători naționale a românilor au început la Dej cu depuneri de coroane la bustul cardinalului Iuliu Hossu, pentru ca de la ora 14:45 manifestările să se mute în Piața Bobâlna. Aici s-a intonat imnul național, primarul Costan Morar a deschis manifestările cu o alocuțiune, pentru ca apoi să aibă loc slujba religioasă, depunerile de coroane și defilarea gărzii de onoare. Pe scena amplasată în centrul orașului a avut loc în continuare spectacolul omagial ”Să ne trăiești iubită țară”.

Ca în fiecare an de Ziua Națională a României, la finalul manifestărilor a avut loc retragerea cu torțe a militarilor, pentru ca pe urmă să aibă loc mult așteptatul foc de artificii. În același timp s-a aprins și iluminatul ornamental de sărbători și a bradului de Crăciun din centrul orașului.

Și cum orice sărbătoare națională se încheie cu o masă populară, și în acest an Primăria Dej a pregătit pentru locuitori sarmale. Aproape 20.000 de sarmale au fost pregătite pentru dejeni de către bucătăresele primăriei, acestea fiind împărțite celor prezenți în corturi special amenajate.

https://www.facebook.com/album.php?fbid=633408756721895&id=467241263338646&aid=1073741867

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More