Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Mii de dejeni au sărbătorit Ziua Națională a României în centrul orașului FOTO/VIDEO

0 35

someseanul-1 Decembrie 2013 la Dej (24)

Peste 4.000 de dejeni au luat cu asalt Piața Bobâlna din centrul orașului pentru a sărbători alături de rude, prieteni, vecini sau ceilalți dejeni Ziua Națională a României.

Manifestările dedicate celei mai importante sărbători naționale a românilor au început la Dej cu depuneri de coroane la bustul cardinalului Iuliu Hossu, pentru ca de la ora 14:45 manifestările să se mute în Piața Bobâlna. Aici s-a intonat imnul național, primarul Costan Morar a deschis manifestările cu o alocuțiune, pentru ca apoi să aibă loc slujba religioasă, depunerile de coroane și defilarea gărzii de onoare. Pe scena amplasată în centrul orașului a avut loc în continuare spectacolul omagial ”Să ne trăiești iubită țară”.

Ca în fiecare an de Ziua Națională a României, la finalul manifestărilor a avut loc retragerea cu torțe a militarilor, pentru ca pe urmă să aibă loc mult așteptatul foc de artificii. În același timp s-a aprins și iluminatul ornamental de sărbători și a bradului de Crăciun din centrul orașului.

Și cum orice sărbătoare națională se încheie cu o masă populară, și în acest an Primăria Dej a pregătit pentru locuitori sarmale. Aproape 20.000 de sarmale au fost pregătite pentru dejeni de către bucătăresele primăriei, acestea fiind împărțite celor prezenți în corturi special amenajate.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More