Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Mii de dejeni au sărbătorit în centrul orașului Ziua Națională a României FOTO/VIDEO

0 125

1 Decembrie Ziua Nationala a Romaniei Dej 2014-someseanul (56)

Frigul pătrunzător nu i-a ținut în case pe dejenii care au vrut să sărbătorească alături de ceilalți locuitori Ziua Națională a României. 1 Decembrie 2014, la Dej, a adus cea mai mare mulțime de oameni prezenți la manifestările dedicate zilei tuturor românilor.

Seria de evenimente dedicate celei mai importante zile a românilor a debutat cu o ceremonie de depunere de coroane și jerbe de flori la bustul Cardinalului Iuliu Hossu din cartierul 1 Mai.

Manifestările au continuat apoi în Piaţa Bobâlna cu un program plin de evenimente la care, până la final, s-au adunat mii de dejeni. După intonarea Imnului Naţional al României și alocuţiunea primarului Morar Costan, a avut loc o slujbă religioasă și apoi depuneri de coroane la statuia celor trei corifei ai Marii Uniri.

Programul a cuprins în continuare defilarea Gărzii de Onoare și a fanfarei dejene, pentru ca pe urmă să înceapă spectacolul omagial „Românie, te iubesc!” în cadrul căruia au urcat pe scenă artiști locali. Aceștia au cântat la finalul spectacolului, alături de toți dejenii prezenți în Piața Bobâlna, o colindă.

Punctul de maxim interes al dejenilor l-a reprezentat retragere cu torţe a militarilor dejeni, focul de artificii și pornirea iluminatului ornamental de sărbători. Iar cum o astfel de sărbătoare nu se putea încheia fără o masă populară, dejenii au fost serviți cu mii de sarmale oferite de autoritățile locale.

https://www.facebook.com/album.php?fbid=833332300062872&id=467241263338646&aid=1073741918

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More