Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Mii de pachete de țigări ascunse în cherestea, găsite la Petrova

0 43

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului – I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit, într-o autoutilitară ce transporta material lemnos, aproximativ 16.000 pachete țigări, în valoare de aproximativ 145.000 de lei, ce erau ascunse în compartimente special decupate în cherestea.

Zi de zi vigilența polițiștilor de frontieră din cadrul I.T.P.F Sighetu Marmației este pusă la încercare de persoane implicate în activități infracționale, care încearcă prin fel şi fel de metode să introducă ilegal în țară țigări de contrabandă şi să le transporte din zona de frontieră.

Astfel, azi dimineață, în jurul orei 7.00, în cadrul unei acțiuni pentru combaterea contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate, un echipaj al poliției de frontieră de la S.P.F. Valea Vișeului a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe raza localității Petrova, jud. Maramureș, o autoutilitară  condusă de Gheorghe M., în vârstă de 54 ani, domiciliat pe raza județului Maramureș.

La controlul efectuat asupra autovehiculului, s-a constatat că şoferul transportă cherestea, iar la o examinare mai atentă a materialului lemnos, au fost observate printre bucățile de cherestea mai multe colete cu țigări, fapt pentru care conducătorul auto, împreună cu autoutilitara, a fost condus la sediul inspectoratului pentru continuarea cercetărilor.

Astfel, în urma controlului amănunțit, s-a constatat faptul că bucățile de cherestea erau decupate în mijloc, iar în compartimentele astfel create au fost descoperite 32 de baxuri care conțineau țigări de proveniență ucraineană.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 15.970 pachete cu țigări, de diferite mărci, a căror valoare totală se ridică la suma de 145.000 lei.

Țigările au fost confiscate iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

De asemenea autoutilitara, în valoare de 27.000 lei, folosită la transportul țigărilor a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More