Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Mii de petarde confiscate în decembrie. Un tânăr prins cu aproape 26 de mii de astfel de articole

0 124

Polițiștii au ridicat în această lună 75 de mii de articole pirotehnice scoase ilegal la vânzare. Aproape 26 de mii au fost descoperite asupra unui singur tânăr.

IPJ Cluj informează că poliţiştii acţionează pe raza întregului județ pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice.

Astfel în luna decembrie, polițiștii clujeni, sub coordonarea Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul inspectoratului, au intensificat acțiunile și controalele în complexe comerciale, pieţe şi alte obiective și au verificat activitatea persoanelor fizice şi juridice autorizate să deruleze operațiuni cu articole pirotehnice.

În urma acțiunilor, polițiștii au înregistrat zece infracţiuni. Totodată, au fost confiscate 75.000 de bucăți articole pirotehnice interzise la deţinere şi folosire ( anume categoriile F2 şi F3).

O atenție deosebită a fost acordată deținerii și mânuirii petardelor de către copii și tineri. Pentru prevenirea evenimentelor negative în care aceștia ar putea fi implicați, polițiștii au desfășurat activități de informare în școli.

Totodată oamenii legii le recomandă părinţilor să supravegheze copiii cu atenţie, pentru ca aceștia să nu fie expuşi incidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice, destinate publicului larg. Înainte de a le folosi instrucţiunile şi măsurile de securitate indicate pe ambalajul produsului trebuie studiate cu atenție.

Nu în ultimul rând în cadrul acestor acțiune, la data de 23 decembrie 2018, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au depistat un singur tânăr, de 22 de ani, din Copșa Mică, județul Sibiu, care oferea ilegal spre comercializare către publicul larg articole pirotehnice din categoriile F2 și F3. În mașina acestuia au fost găsite 25.936 de articole pirotehnice.

În cauză polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept, fiind indisponibilizate respectivele articole. Cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii întregii activități infracționale. 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More