Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Mii de SMS-uri trimise de un partid politic, îndemnând oamenii să pună ștampila pe ei

0 76

Dacă pentru majoritatea partidelor politice, candidaților și instituțiilor de presă campania electorală s-a încheiat, pentru alții abia acum începe.

Potrivit legii, campania electorală pentru alegerile din 11 decembrie pentru Camera Deputaților și Senat, s-a încheiat în această dimineață, la ora 7, cel puțin în ceea ce privește audiovizualul. Astfel, posturile de radio și televiziune nu mai au voie de azi dimineață să facă publicitate electorală. Aceste reguli nu se aplică însă pentru publicațiile online, care nu se supun acestor reglementări. Totuși, majoritatea site-urilor au eliminat bannerele electorale.

Chiar dacă această campanie electorală este oficial încheiată, unii s-au trezit abia acum să iasă în față, printr-o altă metodă prin care cred ei că pot câștiga electorat: trimiterea de mesaje în masă pe numere de telefon alese la grămadă.

Astfel, paginile de Facebook sunt deja pline de mesaje indignate ale oamenilor de pe Valea Someșului, care au primit azi SMS-uri prin care sunt îndemnați să voteze cu PRU.

”Partidul România Unită trebuie votat pentru că va ajuta PSD să intre la guvernare. Votați Partidul România Unită”, sună textul din SMS-urile primite de ardeleni, mesajul fiind semnat (cică!) de V. Ponta.

Ne întrebăm și noi: alegătorii, dacă tot vor să intre PSD la guvernare, ar putea vota direct cu social-democrații, nefiind nevoie să voteze PRU. Apoi, ne este greu să credem că Victor Ponta își dorește și îndeamnă cetățenii prin mesaje să voteze PRU, astfel că mesajul, prin conținutul său, ne dă impresia că totul este o făcătură, acea semnătură cu V. Ponta nefiind altceva decât o încercare a celor de la PRU să smulgă ceva electorat din tabăra social-democraților.

Mesajele electorale pe telefon încalcă legislaţia electorală şi legea privind protecţia datelor cu caracter personal.

Dacă ați surprins astfel de ”făcături” de încălcări ale legii electorale, sau ați primit mesaje din partea politicienilor sau partidelor politice care fac campanie electorală, deși aceasta s-a încheiat, ne puteți trimite sesizările pe adresa redactie@someseanul.ro, că apoi îi facem noi de rușine.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More