Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Mijlocul Campaniei „40 de zile pentru viață” sărbătorit la Gherla, print-un FLASHMOB – VIDEO

0 70

Campania “40 de zile pentru viaţă” îşi propune să marcheze începutul încetării avorturilor în oraşul nostru.

Aceasta campanile este o ocazie pentru creştinii de toate denominaţiunile precum şi pentru oricine susţine viaţa ca un drept inalienabil, de a se uni în meditaţie, post şi rugăciune precum şi activism social, pentru apărarea copiilor nenăscuţi. Astfel, Campania nu este doar o idee pusă în practică, ci o misiune: Lupta pentru viaţă!

Cu ajutorul Domnului şi prin implicarea activă a comunităţii gherlene în mişcarea de susţinere a vieţii, iată-ne ajunşi la jumătatea campaniei noastre.

Cei care au stat la baza acestui proiect au avut zilnic motive de bucurie şi emoţie, datorită participării voluntarilor care, indiferent de vârstă, au venit şi au rămas prezenţi, sacrificând programul personal şi punând deoparte orice preocupare a vieţii cotidiene, pentru a atrage atenţia asupra celui mai important mesaj, acela al vieţii.

Pentru cei care au fost zilnic alături de noi, efortul a fost validat de reacţia pozitivă a celor care, trecând pe lângă monumentul mamei şi al copilului, ne-au adresat un zâmbet, au pus o întrebare sau ni s-au alăturat în rugăciune fie şi pentru o clipă. Prezenţa autorităţilor precum şi a liderilor comunităţii în diferite ocazii a fost de asemenea un motiv de încurajare pentru cei care au rezistat de la 12 la 19, menţinând aprinsă speranţă pentru viaţă, chiar în prezenţa ploii. Un moment de o deosebită importantă a fost prezenta Mitropolitului Andrei care s-a alăturat pentru un moment voluntarilor în rugăciune.

Faptul că azi suntem încă prezenţi şi am realizat jumătate din drumul propus, este o dovadă că Gherla nu rămâne indiferentă la problemele care se abat asupra societăţii contemporane. Încă o dată ni se arată că, un oraş mic şi aparent lipsit de importantă, ia atitudine atunci când valorile sale sunt ameninţate de ignoranţă. Gherla a făcut toate acestea sprijinindu-se pe cei trei piloni aşezaţi de fondatorii originali ai acţiunii: 1. Veghea paşnică, 2. Mobilizarea comunităţii, 3. Rugăciune şi post.

Considerăm că un mesaj mai frumos şi clar decât al copilului care ţine pancarta cu mesajul “Tatăl meu, eroul meu” nu poate fi transmis prin grai sau sub vreo formă de protest. Atitudinea în faţa vieţii trebuie să fie una de bucurie şi de acceptare conştientă a responsabilităţii care vin cu ea. Cel viu are obligaţia să stea paznic lângă cei cărora li se pune viaţa în pericol.

Începută de 2 persoane în anul 2007, acţiunea aceasta a dus la salvarea a mii de vieţi şi a implicat sute de mii de persoane voluntare. Suntem mândri ca Gherla face parte din oraşele lumii care stau drepte în faţa celor care pun viaţa pe loc secund.

Mulţumim tuturor celor care au văzut mesajul nostru şi au aplecat urechea spre el, precum şi celor care ne-au purtat în gândul şi rugăciunile lor. Tot acestora le adresăm rugămintea de a fi alături de mişcarea pro viaţa în continuare, nu doar până la finalizarea campaniei, ci pentru restul zilelor lor, pentru că doar împreună avem o şansă şi împreună suntem Generaţia Pro Viaţa!

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More