Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Militari români răniți în Afganistan

0 90

militari razboi afganistan

Patru militari români din cadrul Batalionului 2 Manevră „Yellow Scorpions” au fost răniţi, duminică, în Afganistan, în urma răsturnării blindatului în care executau o misiune, potrivit MApN.

„Patru militari din cadrul Batalionului 2 Manevră «Yellow Scorpions» au fost răniţi în Afganistan, în urma răsturnării blindatului în care executau o misiune, duminică, 19 mai, în jurul orei 12.00 (ora României). Cei patru militari executau o misiune de patrulare pe autostrada A1, în provincia Zabul din Afganistan când, în urma exploziei unei anvelope, maşina de luptă a grupei de infanterie de tip MRAP în care se aflau s-a răsturnat”, se arată în comunicatul MApN.

În urma incidentului, plutonierul-major Dorin Segedi şi caporalii clasa a III-a Sorin Bănulescu, Sergiu Ola şi Elena Cristina Marin au fost răniţi. După acordarea primului ajutor la faţa locului, militarii au fost evacuaţi de urgenţă la spitalul din baza militară Apache.

„La această oră, militarii sunt în afara oricărui pericol şi sunt monitorizaţi de personal medical de specialitate. Alături de conducerea unităţii militarilor, conducerea Ministerului Apărării Naţionale urmăreşte cu atenţie evoluţia stării de sănătate a acestora”, se mai arată în comunicat.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More