Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Militarii Batalionul 55 Apărare Antiaeriană „Someş”, cei mai buni trăgători – FOTO

0 248

Batalionul 55 Aparare Antiaeriana Somes Dej militari-armata

În facilitățile de instrucție ale poligonului de trageri sol-aer din Capu Midia, structuri de apărare antiaeriană, între care și Batalionul 55 Apărare Antiaeriană „Someş” din Dej, au executat exerciții cu trageri de luptă.

La fel ca și anul trecut, artileriștii și rachetiștii antiaerieni dejeni, comandați de locotenent-colonelul Florin-Mircea Leş, s-au deplasat în poligon cu dorința de a fi, din nou, performanți. Obiectivul a fost realist, având în vedere că la tragerile planificate, batalionul s-a prezentat cu personal antrenat și cu o pregătire exemplară a tehnicii, se arată într-un mesaj al Diviziei 4 Infanterie ”Gemina”.

În perioada de instruire, artileriștii antiaerieni au efectuat foc cu piesa, secția și bateria asupra țintelor aeriene și terestre. Concomitent, servanții rachetiști la complexul CA-94 au continuat pregătirea, în vederea executării tragerilor de apreciere la simulatorul MTS II (Moving Target Simulator) care asigură condiții apropiate de un posibil mediu operațional.

Prezent în poligon, comandantul Regimentului 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureşianu”, colonel Ioan Munteanu, a avut numai cuvinte de laudă pentru subordonații săi, militarii Batalionului 55 Apărare Antiaeriană „Someș”. Aceștia, dintre cele șase structuri de apărare antiaeriană aflate în poligon, au obținut cea mai mare medie la trageri, putând astfel raporta „misiune îndeplinită”.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More