Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Militarii Batalionului 41 Transport “Bobâlna” au fost colindați de elevii Școlii ”Mihai Eminescu” Dej – FOTO

0 156

Militarii Batalionului 41 Transport Bobâlna au fost colindati de elevii Scolii Mihai Eminescu Dej (1)

Pentru militari, apropierea Sărbătorilor de iarnă este combinată cu pregătirea unui nou an de instrucţie şi activităţi specifice, acest lucru făcâdu-i să fie focusaţi pe problemele profesionale, mai ales în timpul orelor de program.

Însă iniţiativa doamnelor profesor Ioana Sâncrăianu şi Daniela Petrescu de la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu ” din Dej, a creat un „scurtcircuit” – extrem de pozitiv – pentru militarii Batalionului 41 Transport “Bobâlna”: în ultima zi de şcoală dinainte de Crăciun, în 19 Decembrie 2014, au pornit la colindat împreună cu unii dintre cei mai talentaţi copii, aducând în cazarmă o atmosferă extraordinar de emoţionantă prin cântecele îngereşti şi colindele tradiţionale. A fost o surpriză foarte plăcută, mai ales că unii dintre militari şi-au recunoscut proprii copii în formaţia de colindători. Foarte impresionaţi au fost şi copiii, mulţi dintre ei declarând spontan: “Şi eu vreau să mă fac militar!”

În asentimentul tuturor militarilor, domnul colonel Mihai Carp, comandantul Batalionului 41 Transport “Bobâlna” a afirmat că aceşti copii au devenit copiii de suflet ai unităţii şi îi aşteaptă pe viitor la activităţi de colaborare armată-şcoală şi, drept plată pentru colinda lor impresionantă, le-a oferit câte o emblemă metalică cu specific militar, ca să poată atesta că au fost adoptaţi de unitate.

 

Articol semnat de: Maior Florin Sâncrăianu

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More