Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Militarii Batalionului 811 Infanterie Dej, răniți ieri în Afganistan, au fost vizitați la spital de comandantul misiunii – FOTO

0 242

Militarii români răniți duminică în Afganistan, în urma exploziei unei mașini-capcană, au fost vizitați la spital de Comandantul misiunii „Resolute Support” și al Forțelor Statelor Unite ale Americii din Afganistan, general de armată John Campbell.

Acesta i-a vizitat azi pe militarii români din Batalionul 811 Infanterie Protecția Forței “Dragonii Transilvani”, răniți în atacul cu mașină capcană produs duminică, 20 septembrie.

Pe timpul vizitei efectuate la Spitalul Militar al Bazei Aeriene Kandahar, comandantul misiunii „Resolute Support” a stat de vorbă cu fiecare dintre cei trei militari, i-a felicitat pentru modul în care își fac datoria și le-a urat însănătoșire grabnică.

În semn de recunoștință față de modul de îndeplinire a misiunii, generalul de armată John Campbell, însoțit de generalul de brigadă Paul Bontrager, comandantul „Train, Advise, Assist and Command South”, și de consilierul său, command seargent major Delbert D. Buyers, a acordat distincții militarilor români.

În teatrul de operații din Afganistan, generalul de armată John Campbell a fost numit comandant al ISAF în august 2014, iar în ianuarie 2015 a devenit comandant al misiunii „Resolute Support” din care fac parte şi militarii dejeni.

Cei trei militari, care nu sunt din Dej, dar fac parte din Batalionul 811 Infanterie Dej în această misiune, sunt în afara oricărui pericol.

Caporalul clasa a III-a Ion Ichim a fost externat din spitalul bazei militare din Kandahar şi s-a întors la unitatea sa.

Locotenentul Adrian Ciprian Iriciuc şi caporalul clasa a III-a Sergiu Andrei Lineschi sunt în stare stabilă, fiind supuşi unor proceduri medicale de evaluare şi tratament. În funcţie de rezultatele acestor evaluări, comisia medicală pluridisciplinară a spitalului militar din Kandahar va decide conduita terapeutică ulterioară, conform procedurilor standard (continuarea tratamentului la Kandahar sau evacuarea la spitalul militar din Landstuhl, Germania).

Cei trei militari, care fac parte din Batalionul 811 Infanterie Protecţia Forţei „Dragonii Transilvani”, au fost răniţi duminică, 20 septembrie, în jurul orei 10.00, în apropiere de Baza militară de la Kandahar, în urma exploziei unei maşini-capcană, pe timpul executării unei misiuni de patrulare.

FOTO: Divizia 4 Infanterie ”Gemina”

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More