Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Militarii dejeni au desfășurat o nouă acțiune de voluntariat GALERIE FOTO

0 50

militari Dej plantatie (2)

Activităţile dedicate zilei de 25 octombrie, “Ziua Armatei Române”, continuă la Batalionul 811 Infanterie “Dej” cu următoarea acţiune pe bază de voluntariat, la care militarii batalionului au răspuns pozitiv.

După acţiunea umanitară de donare de sânge din 9 octombrie, pentru care militarii au primit mulţumiri din partea centrului de transfuzie Cluj-Napoca, o altă acţiune voluntară s-a desfăşurat, de această dată în parteneriat cu Ocolul Silvic Dej.

În apropierea localităţii Nireș (lângă Dej), au fost plantaţi în anul 2010 peste 7000 puieţi de brad. Pentru întreţinerea acestei plantaţii şi realizarea compoziţiei de regenerare propusă, în perioada ieri și azi, 60 de militari ai Batalionul 811 Infanterie “Dej” s-au deplasat în zona respectivă şi împreună cu lucrători silvici au început o lucrare de curăţire şi descopleşire în vederea distrugerii buruienilor şi speciilor nedorite. În cele două zile de muncă, echipele de militari conduse de către maiorul Buburuz Răzvan şi sublocotenent Fernea Anda, au reuşit să revigoreze o suprafaţă de 0,8 ha de puieţi.

Activitatea a fost coordonată de lucrătorii unităţii de producţie 4 Unguraş, aparţinând Ocolului Silvic Dej, sub îndrumarea inginerului Şerban Cristian. Din partea Direcţiei Silvice Cluj–Napoca a participat inginer Pepinel Aurel, care i-a mulţumit comandantului Batalionul 811 Infanterie “Dej”, colonel Zanc Sever, aflat şi el la faţa locului, pentru contribuţia substanţială adusă de militarii dejeni la menţinerea plantaţiei de puieţi de pe Dealul Belioara din Nireş.

Vă reamintim, în anul 2011 “Dragonii Transilvani” au plantat în apropierea complexului Balnear Toroc din localitatea Dej un număr de peste 350 puieţi de foioase.

În săptămâna următoare, militarii Batalionul 811 Infanterie “Dej”, vor începe ecologizarea Pădurii  Bungăr, împreună cu Primăria Dej.

Citește și: Militarii dejeni au donat azi sânge în cadrul unei acțiuni umanitare FOTO/VIDEO

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More