Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Militarii din Șimleu Silvaniei au donat sânge în memoria unui fost coleg – FOTO

0 91

donare de sange militari Simleu Silvaniei-2

Militarii Batalionului 315 Artilerie „Simion Bărnuţiu” din Şimleu Silvaniei au făcut astăzi dovada faptului că sunt în slujba semenilor nu doar în vreme de război, ci şi pe timp de pace.

În memoria fostului lor coleg, locotenent ing. Rareş Haţegan, de la a cărui trecere în nefiinţă se împlinesc 40 de zile şi cu ocazia Sărbătorii Înălţării Domnului, militarii Batalionului 315 Artilerie au donat sânge în scop umanitar.

Gestul umanitar s-a născut din dorinţa militarilor batalionului de a aduce o rază de lumină în sufletul altor fiinţe aflate în necaz, printr-un mic gest creştinesc, în apropierea Sărbătorii Înălţării Domnului.

Nu mai puţin de 50 de militari şi personal civil contractual din unitate şi din celelalte unităţi din garnizoană şi-au exprimat dorinţa de a dona sânge şi s-a trecut repede la fapte, cu ajutorul medicilor şi asistentelor de la Centrul de Transfuzii Sanguine din Zalău.

Totodată, gestul a fost dublat de încă o faptă bună: donatorii voluntari s-au oferit ca din contravaloarea tichetelor de masă cuvenite conform legislaţiei în vigoare să cumpere produse alimentare pe care doresc să le ofere persoanelor din Centrul de terapie ocupaţională PH Bădăcin şi, cu ocazia Zilei Copilului din 1 iunie, copiilor din Centrul şcolar pentru educaţie incluzivă Şimleu Silvaniei.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More