Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Minerii de la Salina Ocna Dej au oprit greva. Își vor primi voucherele de vacanță

0 643

Situația conflictului de muncă de la Salina Ocna Dej, izbucnit în urmă cu două săptămâni, a ajuns la final. Începând de luni, 11 noiembrie, minerii au reluat lucrul, conform programului de muncă.

Nemulțumiți de faptul că voucherele de vacanță, promise încă din primăvara acestui an, au fost eliminate, minerii au declanșat în urmă cu două săptămâni o grevă spontană, în incinta Salinei Ocna Dej.

Protestul minerilor a continuat timp de o săptămână, vreme în care au primit asigurări chiar din partea fostului prim-ministru Viorica Dăncilă, aflată în campanie electorală la Dej, că situația lor va fi remediată și că tichetele de vacanță prevăzute inițial în buget vor ajunge în posesia lor.

Doar că zilele au trecut, situația a rămas la fel, s-au schimbat Guvernul și miniștrii, iar minerii dejeni au rămas tot fără vouchere.

Săptămâna trecută aceștia au dus protestul al un alt nivel, luând decizia de a se bloca în subteran până când doleanțele lor vor fi respectate. Aceștia s-au adresat autorităților locale, județene și centrale pentru a le fi acordate voucherele promise, însă, au rămas fără răspunsuri.

Asta până când au ajuns și la Consiliul Județean Cluj, unde au avut o întâlnire cu Marius Mînzat, vicepreședintele instituției. Acesta a luat legătura cu reprezentanți ai Ministerului Economiei, cu noul ministru din guvernul Orban, care, la rândul său, a urgentat rezolvarea situației la nivelul Consiliului de Administrație al societății.

”Am vorbit cu ministrul Economiei, care mi-a transmis că a intervenit pentru rezolvarea situației. Astfel, Consiliul de Administrație al societății a avizat pozitiv acordarea vocuherelor de vacanță pentru minerii de la Salina Ocna Dej și, prin urmare, acțiunea acestora de protest se încheie. Mă bucur că am putut rezolva această situație, una neplăcută pentru minerii dejeni”, a declarat pentru Someșeanul.ro Marius Mînzat, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj.

Începând de ieri, 11 noiembrie, de când a ajuns și la Dej decizia de acordare a voucherelor de vacanță, minerii de la Salina Ocna Dej au reluat programul normal de lucru. Aceștia au primit asigurări că tichetele de vacanță vor ajunge în posesia lor până la finalul acestui an.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More