Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Minerii de la Salina Ocna Dej au trimis conducerii o listă cu revendicări

0 55

Salina Ocna Dej

După ce la finalul săptămânii trecute s-au blocat în subteran, nemulțumiți de acordarea majorării fondului de salarii, minerii de la Salina Ocna Dej așteaptă ca cei din conducere să le îndeplinească revendicările.

O listă cu solicitările lor a fost transmisă conducerii Societății Naționale a Sării S.A., minerii așteptând ca până la jumătatea lunii iulie să le fie acceptate revendicările, altfel vor ajunge să să blocheze din nou în subteran.

Printre revendicările minerilor se află solicitarea de atribuire pentru Salina Ocna Dej a 35% din bugetul național pe 2014 al Societății Naționale a Sării S.A. Astfel, minerii de la Dej spun că bugetul național al celor șapte sucursale trebuie să fie distribuit în concordanță cu productivitatea fiecărei sucursale. Și cum sucursala de la Ocna Dej este cea mai productivă, minerii spun că li se cuvine o distribuire bugetară mai mare.

O altă nemulțumire se referă la salarii. Deși directorul companiei spune că salariul mediu brut la Ocna Dej este de peste 4.000 de lei, minerii care lucrează în subteran sunt nemulțumiți. Asta pentru că majoritatea celor care lucrează în subteran ajung să ia în mână la finalul unei luni de muncă grea doar 1.200 de lei.

”Acum 5 ani de zile eram aproape 40 de oameni pe schimb. Acum suntem puțin peste 20 și producem dublu decât produceam când eram 40. Și după o lună de zile de muncă în subteran, mergem acasă cu 1.200 de lei în mână”, ne-a declarat unul dintre minerii care au fost în grevă săptămâna trecută.

Angajații Salinei Ocna Dej solicită majorarea salariilor dar și angajarea de personal suplimentar pentru a lucra în subteran.

”Din punct de vedere sindical, încercăm să facem toate demersurile să rezolvăm problemele. Sunt voci mai pesimiste care spun că e posibil să nu se rezolve, dar noi sperăm, cu toată încrederea, să putem rezolva prin dialog”, a spus George Mohojan, un reprezentant al Salinei Ocna Dej, în cadrul unei comisii paritare a județului Cluj, întrunită pentru a detensiona situația de la Salina Ocna Dej.

Termenul până la care minerii așteaptă soluționarea revendicărilor lor este 15 iulie, dată la care, dacă nu le vor fi respectate cererile, vor recurge la noi proteste și se vor bloca din nou în subteran.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More