Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ministerul Agriculturii, reguli noi! Porcul trebuie tăiat numai în prezența veterinarului

0 395

Potrivit unei directive semnate de fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea, este interzisă sacrificarea porcilor în gospădării fără supravegherea unui veterniar. Noua directivă care a creat un val de nemulțumiri printre crescătorii de porci a intrat în vigoare de o săptămână. Oamenii acuză faptul că regula este imposibil de respectat, deoarece nu există suficienți veterinari în sate.

Porcii din gospodăriile din România vor fi tăiaţi de acum înainte doar în prezenţa unui medic veterinar. Decizia vine după un un ordin trimis de Direcţiile Sanitar Veterinare către toate primăriile din ţară. Practic, oamenii care cresc porci în gospodării vor avea nevoie nevoie de aviz de la veterinar pentru sacrificarea animalelor.

Țăranii spun că decizia este una absurdă mai ales ca nici nu există medici suficienţi pentru a fi pusă în practică. Oamenii spun că din cauza acestor restricţii românii vor fi nevoţi să cumpere carne din import.

Informarea a fost trimisa de Direcţiile Sanitare Veterinare județene către toate primăriile din ţară. Practic, cei care vor să-şi taie porcul de sărbători sunt obligaţi să anunțe un medic veterinar şi să primească aprobare de la acesta. Ulterior, un medic sau un asistent veterinar ar trebui să supravegheze tăierea porcului. Oamenii spun însă că nu există medici suficienţi.

Cei care nu se vor conforma şi vor tăia porcul fără să anunțe veterinarii, riscă o amendă cuprinsă între 100 şi 300 de lei.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More