Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Ministerul de Externe recomandă românilor din Franţa să evite orice deplasare ca urmare a stării de urgenţă

0 123

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români aflaţi în regiunea pariziană să respecte avertismentele de siguranţă transmise de autorităţile franceze şi să evite orice deplasare ca urmare a decretării stării de urgenţă de către preşedintele François Hollande.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe le recomandă ca, în cazul în care deţin informaţii despre români care se află într-o situaţie de urgenţă, generată de vreun astfel de eveniment, să contacteze Ambasada României la Paris.

Date de contact Ambasada României la Paris: +33 (0) 68 07 13 729 și +33 (0) 1 47 05 07 55 sau pe adresa de email paris.consul@mae.ro

MAE aminteşte că, pe fondul atacurilor armate, exploziilor şi sechestrării de persoane, produse în capitala Paris, vineri seara, soldate cu zeci de victime, preşedintele François Hollande a decretat stare de urgenţă pe tot teritoriul Franţei şi închiderea frontierelor.

Astfel, potrivit MAE, Prefectura de poliţie Paris recomandă ca în următoarele ore cei care se găsesc la domiciliu sau în localuri profesionale să evite orice ieşire. Instituţiile publice trebuie să întărească supravegherea intrărilor, să-i primească pe cei care solicită accesul şi să întrerupă evenimentele sau manifestările care au loc în exterior.

Pentru informaţii suplimentare, cetăţenii români pot consulta paginia de internet www.mae.ro şi aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”).

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More