Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ministerul Educaţiei a schimbat regulile pentru orele de religie

0 197

Părinții își vor da acordul pentru ora de religie doar o singură dată pentru toată perioada de școlarizare, nu în fiecare an, așa cum se întâmpla până acum.

Ordinul Ministerului Educaţiei este publicat în Monitorul Oficial și nu a fost pus în dezbatere publică.

„Metodologia de organizare a predării disciplinei Religie în învățământul preuniversitar, aprobată prin Ordinul ministrului educației și cercetării științifice nr. 5.232/2015, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 720 din 24 septembrie 2015, se modifică după cum urmează: (…) art. 3, alin. 5 – Cererea depusă este valabilă pe toată perioada de școlarizare în învățământul preuniversitar sau până la schimbarea opțiunii”, reiese din Ordinul nr. 3.218 din 16 februarie 2018, publicat în Monitorul Oficial nr. 220, din 12 martie 2018.

Astfel, de acum încolo, părinții își vor înscrie copiii la ora de religie o dată pentru tot învățământul preuniversitar, nu o vor mai face în fiecare an.

În veche metodologie, se stipula că părinții, tutorele sau elevii majori pot depune cererile de înscriere la ora de religie până la sfârșitul lunii decembrie pentru anul școlar următor.

Curtea Constituțională a decis, în 12 noiembrie 2014, că articolul 18, alineatul 2, teza I din Legea Educației Naționale este neconstituțional. Articolul prevedea că sunt obligați să facă cerere elevii care nu vor să participe la ora de Religie. Prin decizia CCR a devenit obligatorie cererea celor care vor să studieze disciplina.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More