Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ministerul Educației: Simulările pentru Evaluarea Națională și BAC vor avea loc în martie – aprilie

0 354

Simulările examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat 2021 vor avea loc anul acesta, după ce în urmă cu an au fost anulate din cauza pandemiei. Anunțul a fost făcut joi, 7 ianuarie, de Ministerul Educației printr-un comunicat de presă.

În comunicatul Ministerului Educației se notează că s-a validat susținerea examenelor naționale, cu prezență fizică, la datele planificate, pe baza unor tematici de examen adaptate/corelate cu materia predată și susținerea unor evaluări premergătoare examenelor astfel încât să existe suficient timp pentru acțiuni remediale, focusate pe rezultatele analizelor/evaluărilor/simulărilor din care sa rezulte nivelul cunoștințelor asimilate de către elevi, precizează cei de la Digi 24.

Aceeași sursă citată notează faptul că Președintele Consiliului Național al Elevilor, participat la discuțiile organizate în cadrul Ministerului Educației, a declarat:

Pe 15 februarie să avem toate datele pentru fiecare examen, ca simulările de Evaluare Națională și Bacalaureat 2021 să fie organizate în martie-aprilie pentru clasele a VIII-a și a XII-a, corelată cu propunerea noastră ca elevii din clasele terminale să aibă prioritate la întoarcerea la cursuri când se redeschid școlile.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More