Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Ministerul Finanțelor a greșit din nou calculele la Loteria Bonurilor

0 89

După ce anul trecut organizatorii Loteriei Fiscale au încurcat cifra sutelor cu cifra unităților, astfel că primele extrageri au fost considerate în afara legii, în acest an, pentru extragerea lunii august, Ministerul Finanțelor a pierdut un zero pe drum din suma câștigată.

Premiul de 1 milion de lei de la Loteria bonurilor pentru luna august se împarte la 3. Participanţi din judeţul Bacău, judeţul Dolj şi Bucureşti vor încasa câte 280.000 de lei pentru cumpărăturile făcute pe 18 august, potrivit Ministerului Finanţelor.

Însă anunțul făcut joi seara de instituție pe contul oficial de Facebook arată că suma câștigului este de 28.000 de lei, finanțiștii pierzând pe drum un ”zero” foarte important.

castigatori-loteria-fiscala

Un milion împărțit la 3 fac 333.333 de lei. Premiile sunt, de fapt, de câte 280.000 de lei, după plata impozitului.

După centralizarea bonurilor fiscale câștigătoare la extragerea Loteriei bonurilor fiscale din 18 septembrie sunt trei cereri de revendicare, nefiind astfel depășit numărul maxim, de 100 de premii, stabilit de lege, anunţă Ministerul Finanţelor pe Facebook.

„Valoarea unui premiu este de 33.333 de lei, la care se aplică un impozit de 16%. Asta înseamnă un câştig net de 28.000 de lei pentru fiecare dintre cei trei câştigători. Ministerul Finanțelor Publice va plăti premiile în 60 de zile de la expirarea perioadei de revendicare, adică cel mai târziu pe 27 decembrie 2016”, scrie Ministerul Finanțelor.

De fapt, la împărțirea sumei de 1.000.000 de lei la cei trei câștigători rezultă 333.333 de lei. Acestei sume i se aplică un impozit de 16 la sută, deci premiul fiecăruia va ajunge la 280.000 de lei.

Loteria bonurilor pentru luna august a avut extragerea pe 18 septembrie. Au fost desemnate câştigătoare bonurile de cumpărături în valoare de 564 de lei din data de 18 august.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More