Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ministerul Finanțelor vrea să modifice Loteria bonurilor fiscale

0 36

bonuri fiscale

Pentru că la prima extragere la Loteria bonurilor fiscale s-a înregistrat un număr uriaș de câștigători, Ministerul Finanțelor Publice (MFP) vrea să schimbe abordarea loteriei.

Ministru Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat azi la Palatul Parlamentului că instituția pe care o conduce are în vedere modificarea abordării loteriei bonurilor fiscale pentru că sunt prea mulți câștigători, iar câștigurile sunt mici.

„Abordarea clar trebuie schimbată. La un fond de premiere fix este clar că dacă sunt mulți câștigători, atunci câștigurile sunt mici. Trebuie să găsim o altă abordare pentru a stimula cu adevărat. Mergem poate pe categorii de câștig. În funcție de categorie să fie și câștigul acordat, cum este de exemplu, 6/49. E normal să fie o astfel de stimulare. Astăzi, din păcate, este o situație de acest gen. Sunt foarte mulți câștigători în această zonă și împărțim cei 1 milion lei la la câți vor depune până pe 13 mai și va fi un câștig destul de mic. Trebuie să facem o modificare la ordonanță și la modul de aplicare din luna iunie. Pentru aprilie, timpul este deja foarte scurt”, a spus Teodorovici.

El a precizat că până în acest moment au fost depuse în jur de 9.000 de bonuri fiscale. Ministrul Finanțelor a adăugat că o altă abordare a loteriei fiscale vizează orientarea către zonele unde evaziunea fiscală este ridicată.

„Cealaltă idee a loteriei fiscale este mergem pe zonele unde evaziunea fiscală este ridicată. Este o propunere de a face, lunar, o astfel de tombolă a bonurilor fiscale venite din această zonă. Într-o lună să fie legumele și fructele, în alta băuturile alcoolice, de exemplu. Mai este o idee ca la finalul unui an să putem discuta o deducere a cheltuielilor pe persoană fizică, cheltuieli care să provină dintr-o astfel de zonă unde evaziunea fiscală este ridicată. Este o idee pe care o analizăm pentru a crea un astfel de mecanism. De exemplu, la finalul unui an persoana care vine cu bonul fiscal de pe zona de legume-fructe poate să aibă o deducere, un procent din cei 16%, aplicat pe partea de venit. Tombola pe aceste domenii ar trebui să intre în vigoare din luna iunie-iulie cel târziu”, a mai afirmat Teodorovici.

Până în acest moment, aproape 9.150 de persoane au depus cereri pentru revendicarea premiilor la prima loterie a bonurilor fiscale organizată în România. Câștigul în această situație este de 109 lei.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More