Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a demisionat

0 104

teodor melescanu

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, şi-a anunţat astăzi demisia, la opt zile după ce acesta a preluat portofoliul MAE. Anunţul a fost făcut în cadrul unei declaraţii de presă susţinută de Meleşcanu, la sediul Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Teodor Meleşcanu a preluat portofoliul MAE în 10 noiembrie, după ce Titus Corlăţean şi-a dat demisia, în urma criticilor privind organizarea alegerilor prezidenţiale în diaspora. Corlăţean afirma că nu există baze legale pentru înfiinţarea de noi secţii de votare în străinătate la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

Şi la turul doi al alegerilor prezidenţiale au fost foarte mulţi români care nu au reuşit să voteze, după ce au stat mai multe ore la coadă.

Declarațiile lui Teodor Meleșcanu:

”Fac această scurtă prezentare în legătură cu desfăşurarea procesului de vot în străinătate. Am preluat conducerea MAE cu doar 5 zile înaintea celui de-al doilea tur de scrutin. Obiectivul meu a fost să aducem condiţiile de vot din străinătate la un nivel cât mai apropiat de aşteptările cetăţenilor.

Obiectivul meu a fost ca, în condiţiile cadrului legal existent, să aducem condiţiile de votare din străinătate la un nivel cât mai apropiat de aşteptările cetăţenilor.

Singurul lucru pe care nu am putut să îl realizez a fost suplimentarea secţiilor de votare pentru că BEC nu a putut oferi clarificările necesare, existând în cazul modificării numărului de secţii între cele două tururi riscul contestării alegerilor.

Nu au fost incidente grave privind corectitudinea procesului electoral în exterior.

Au existat şi excepţii pe care le regretăm cum a fost la Paris, Londra, Stuttgart, Torino şi altele. Regretabil, la finalul zilei de vot au existat şi incidente care au necesitat intervenţia forţelor locale de ordine.

Prelungirea programului de vot nu a fost posibil pentru că nu permite legea.

Regret aceste disfuncţionalităţi care au avut loc şi îmi cer public scuze tuturor cetăţenilor români care au stat la coadă ore în şir şi nu au putut vota.

Consider că responsabilitatea aparţine rigidităţii cadrului juridic.

Este nevoie de modificarea legii adaptată la existenţa numărului mare de cetăţeni din străinătate. Doresc să mulţumesc colegilor din mAE pentru implicarea responsabilă şi solidaritatea de care au dat dovadă şi apreciez sprijinul comunităţilor româneşti care au trimis voluntari în ajutor.

Nu toţi cetăţenii români nu au putut vota şi acest lucru trebuie asumat. Pentru că trăim într-o ţară în care nimeni nu îşi asumă responsabilităţile, eu, ca un om de onoare, îmi asum această responsabilitate şi îmi voi depune azi mandatul din funcţia de ministru de Externe”.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More