Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Ministrul Agriculturii, clujeanul Adrian Oros, și-a anunțat demisia

0 129

Adrian Oros a anunţat că îşi va depune astăzi demisia din funcţia de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Acesta spune că pentru premierul Florin Cîţu industria alimentară nu este o prioritate, tocmai din acest motiv „nu există suficientă determinare, pentru eradicarea activităţii samsarilor, a vânătorilor de subvenţii şi a pieţei negre care afectează fermierii corecţi”.

Aliat al fostului președinte al PNL Ludovic Orban, Adrian Oros îl acuză pe premierul Florin Cîțu că nu a făcut o prioritate din agricultură și industria alimentară.

”Azi îmi voi depune demisia din funcția de ministru al agriculturii și dezvoltării rurale”, a scris luni noaptea pe Facebook ministrul agriculturii Adrian Oros.

El susține că, pentru premierul Florin Câțu, agricultura si industria alimentară nu au fost niciodată priorități:

1. Bugetul MADR pentru anul 2021 reprezintă 60% din execuția bugetară a anului 2020, cu efecte asupra programelor aflate în derulare. La rectificarea bugetară, MADR a primit o sumă infima, absolut insuficientă.

2. În PNRR nu a fost cuprins nici un proiect major pentru agricultură. Asta deși în primul draft trimis la Comisie, în noiembrie 2020, PNRR conținea un proiect complex pentru gestionarea apei în agricultură (irigații, desecare/ drenaj și sistem antigrindină), în valoare de 6,5 miliarde euro, proiect asumat în Programul de guvernare, alături de Rețeaua de depozitare, procesare si distribuție a produselor românești, alt proiect care nu a mai avut loc in PNRR.

3. Nu există suficientă determinare, pentru eradicarea activității samsarilor, a vânătorilor de subvenții și a pieței negre, care afectează fermierii corecți. Astfel, orice subvenție, orice formă de sprijin devine ineficientă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More