Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ministrul de Interne: Corpul de control a constatat o serie de deficienţe la IPJ Sălaj

0 183

Un număr de 49 de ofiţeri şi agenţi din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj vor primi drepturile salariale câştigate în instanţă şi cinci angajaţi vor fi cercetaţi disciplinar, potrivit măsurilor stabilite în urma unor verificări efectuate de corpul de control al ministrului de Interne la IPJ Sălaj.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, la Zalău, că verificările au fost dispuse după ce în mediul online au apărut informaţii care aduceau atingere imaginii ministerului şi IPJ Sălaj.

Respectivele informaţii făceau referire la faptul că 49 de poliţişti au dat în judecată IPJ Sălaj pentru achitarea unor drepturi salariale, Curtea de Apel Cluj a dat câştig de cauză unora din aceşti angajaţi, însă instituţia nu a pus în aplicare sentinţa definitivă şi nu a acordat drepturile salariale cuvenite.

Astfel, corpul de control al ministrului a efectuat verificări la IPJ Sălaj, fiind constatate o serie de deficienţe.

„Faţă de deficienţele constatate, au fost dispuse următoarele măsuri principale: să se emită de îndată actele aferente punerii în executare a sentinţei civile definitive pentru toţi cei 49 de ofiţeri şi agenţi din cadrul IPJ Sălaj cărora instanţa le-a dat câştig de cauză şi să fie stabilit salariul de funcţie al acestora, potrivit dispoziţiei hotărârii judecătoreşti; să fie sesizată Agenţia Naţională de Integritate, în calitate de autoritate competentă la nivel naţional, să evalueze conflictele de interese potenţiale în care s-au aflat patru ofiţeri din cadrul IPJ Sălaj; în funcţie de concluziile la care va ajunge ANI se vor dispune măsuri ce se impun în vederea tragerii la răspundere disciplinară, administrativă sau penală, după caz, a persoanelor care s-au aflat în conflict de interes; să se declanşeze (…) procedura disciplinară împotriva altor cinci ofiţeri cu funcţii de conducere sau de execuţie din cadrul IPJ Sălaj, în vederea stabilirii existenţei sau inexistenţei unor abateri disciplinare în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu”, a precizat Lucian Bode.

Potrivit ministrului, la data de 21 mai raportul cu rezultatul verificărilor efectuate la IPJ Sălaj a fost transmis către DNA, structura competentă material şi teritorial să verifice existenţa sau inexistenţa unor eventuale fapte de natură penală.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More