Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Ministrul Economiei anunță producția de măști medicale în România. La ce preț vor fi vândute

0 336

Virgil Popescu, ministrul Economiei, a declarat în cursul serii de ieri faptul că România va produce măști de medicale. De asemenea, oficialul a mai afirmat că o discuție despre o plafonare a prețurilor la aceste echipamente nu ar mai fi necesară.

Vom avea minim un milion de măşti zilnic. Sunt două companii care vor produce. Mă aştept ca, în urma lansării astăzi a Registrului naţional al producătorilor de dispozitive şi echipamente medicale, să-i vedem exact pe toţi cei care vor să producă şi care sunt autorizaţi să producă aceste dispozitive medicale, să facem un recensământ al producţiei.

Din ce am vorbit cu cei doi producători, preţul este în jur de 2 lei. Probabil că 2 lei, fără TVA, va fi şi un preţ către populaţie, este una dintre declarațiile ministrului Virgil Popescu.

Nu cred că vom vorbi de o plafonare. După cum aţi observat, nu au mai fost atâtea speculaţii cum au fost la începutul acestei crize, când cererea era mai mare decât oferta. Cred că s-a ajuns, în momentul de faţă -şi cu producţia internă, şi cu importurile, şi faptul că există stocuri suficienţe în ţară- la un preţ cât de cât corect al acestor măşti.

Motivul pentru care preţul a crescut în timpul acestei crize este preţul materialului care încă se importă, în special materialul filtrant care se foloseşte la toate măştile, a notat același ministru.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More