Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ministrul Educației, gafă la deschiderea Olimpiadei Internaționale de Matematică – VIDEO

0 1.281

Valentin Popa, ministrul Educației, a gafat în discursul său ca și invitat de onoare la deschiderea Olimpiadei Internaționale de Matematică.

Valentin Popa, ministrul Educației, nu scapă nici de data aceasta de vigilența celor de la adevărul.ro. Aceștia au surprins o gafă în discursul ministrului, gafă prin care matematicianul român Grigore Moisil este transformat în Grigor Moisil.

„Deşi a avut discursul scris pe foaie, Popa a improvizat la început şi a gafat: „După Lucian Blaga şi Grigor Moisil daţi-mi voie să încep şi eu cu un citat din Galileo Galilei: Matematica este limba cu care divinitatea a scris universul” au notat, ironic, cei de la adevărul.ro.

Totuși Valentin Popa este absolvent al Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, în anul 1989, iar din 2009 până în prezent a fost conducător de doctorat pe domeniul său, lucru ce duce în ridicol greșeala din cadrul discursului dat fiind faptul că matematicianul Grigore Moisil este considerat părintele informaticii românești.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More