Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ministrul Educaţiei: Şcolile rămân închise pe durata Stării de Urgenţă

0 272

Ministrul Educației a transmis că școlile vor rămâne închise în România pe toată perioada Stări de Urgență. ”Până după Paște școlile sunt închise”, a spus Monica Anisie.

Ministrul Educației a făcut afirmațiile într-o declarație pentru Hotnews, duminică seară.

Precizări de la Ministerul Educaţiei

În urma afirmațiilor făcute de ministrul Monica Anisie, Ministerul Educației a venit ulterior cu precizări.

”Referitor la declarația doamnei ministru cu privire la situația suspendării cursurilor: Așteptăm să vedem exact care va fi conținutul decretului pentru Starea de Urgență și ce decizii se vor lua în cadrul Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență ținând cont se faptul că Vacanța de Paști este în perioada 4-21 aprilie. Ulterior vom comunica exact perioada pentru care s-ar putea prelungi suspendarea cursurilor”, a transmis Ministerul Educației.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că, din cauza coronavirusului, starea de urgență va intra în vigoare luni. Conform legii, aceasta poate fi instituită pe o perioadă de maximum 30 de zile, dar poate fi prelungită.

Conform anunțului făcut de premierul Ludovic Orban, școlile au fost închise inițial în România până pe 22 martie. Conform structurii anului școlar, vacanța de primăvară din acest an este între 4 – 21 aprilie.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More